Du kender det sikkert alt for godt! Med dirrende ben træder du op på din personvægt! Men hvad sker der? Vægten viser ALT for meget! Og kort tid efter er vægten en helt anden?!? Grunden er sikkert du er den heldige ejer af en super smart og slim personvægt. Men bare rolig med ganske få forholdsregler kan dette problem løses. Læs med herunder.
Se vores store udvalg i personvægte Klik her

Langt de fleste personvægte er i dag elegante ”slim line” vægte. De ser flotte ud, og fylder ikke så meget som de gammeldags klodser, men designet stiller høje krav til det underlag, som vægten står på, for at man kan opnå en nøjagtig vejning.
Vægtens vejeceller sidder i fødderne
Vægtens vejeceller sidder i ”fødderne” af vægten (dem, man kan trykke ind). I hver fod sidder en lille fjeder, som når den bliver presset ind, beregner hvor meget man vejer. De 4 celles målinger bliver sammenlagt, og der tages en middelværdi. Da fødderne er ”slim line” betyder det, at vejefjederen i cellen kun har ca. 1 cm til at graduere 150 kg.! Derfor er det vigtigt, at hver fod/vejecelle bliver presset lige langt ind, når man vejer sig = gulvet skal være plant, hårdt og i vatter!
Hvis et flisegulv fx ikke er i vatter kan følgende ske:
Den ene fod vil veje personen til 90 kg (den der er mest vægt på) og en anden af fødderne vil veje personen til 55 kg, fordi den næsten ikke rører ved fliserne. Vægten vil så lave en gennemsnitsberegning af informationen fra de 4 vejeceller i fødderne. Det er derfor, at vægte kan svinge så meget mellem 2 vejninger.
Det skyldes ofte ikke vægten, men underlagets beskaffenhed! Problemerne opstår især på bløde underlag, gamle ujævne trægulve eller ved flisegulve med små fliser og stort fald.
Placering af vægten:
Placér derfor altid vægten på en hård, flad overflade, hvor der er minimal vibration, for at opnå en sikker og nøjagtig måling.
Publiceret 24-07-2013