DKK
Du har ingen varer i kurven

Stempelkander og pour over kaffebryggere

Du kan lave god kaffe på mange måder. En af de mest elskede måder er at bruge stempelkanden. Her bliver de friskmalede, grove bønner overhældt med varmt vand. Det giver en fantastisk duft og en god smag. Hos SkiftSelv.dk finder du både en pour over kaffebrygger, den populære Bodum stempelkande og stempelkander fra Rosendahl, Eva Solo og Barista. Du finder også andre typer af kander som en elkande til den hurtige instantkaffe.
 

  Pris
  Mærker
  Type
  Færdig / Skjul Filtre
  Filtrer / Gør valget let!
  Side 1 af 1
  Sortering
  Pr. side
  Barista Glaskaraffel, kaffe/te brygning 800ml - B6BC026-005
  2 stk på eget lager!På lager
  Levering ca. 1-2 hverdage. Dette produkt er på eget lager, vi pakker og sender ordre 365 dage om året
  Type Te kande
  Producent Barista
  EAN 5060433790324
  299,25
  Kun 2 stk. tilbage til denne pris, herefter 399,-

  Hvilken stempelkande skal du vælge?

  Når du vælger stempelkande bør du kigge på følgende tre punkter; kapacitet, design og materiale. Herunder kan du læse, hvad du skal overveje ved hvert enkelt punkt.

  Kapacitet
  Hvor mange vil du kunne brygge til på én gang? Du kan nemlig vælge mellem mange forskellige størrelser. Ofte kan du få stempelkander, som kan brygge fra 3 til 8 kopper på én gang. Vil du blot brygge et par kopper en gang imellem, så kan du sagtens købe en mindre størrelse. Du behøver heller ikke at brygge en hel kande ad gangen. Derfor kan du sagtens vælge en stor model, hvis du har et svingende behov.

  Design
  Find et design, som passer til dig. Udnyt, at stempelkander kommer i forskellige designs. Ofte er stempelkander klassiske og enkle, men der findes både stempelkander, hvor du kan følge bryggeprocessen og stempelkander, som minder mere om en termokande. 

  Materiale
  Normalt er en stempelkande fremstillet af glas eller stål. Det er den, fordi materialet skal kunne klare varmen. Der er ikke et materiale, som er bedre end det andet. Det handler her i sidste ende bare om, hvad du foretrækker af design.

  Hvordan brygger du stempelkaffe med en stempelkande?

  Stempelkanden blev opfundet i 1929 af Attilio Calimani, som var en italiensk designer. Siden har den gennemgået flere forbedringer, og flere kendte producenter som Bodum har i dag stempelkander i sortimentet. Men hvordan brygger du egentlig stempelkaffe?
   
  Når du brygger kaffe med en stempelkande, skal kaffen være grovere end ved den traditionelle espressokaffe. Ellers bliver kaffen for fin og siver igennem filteret og ind i din kaffe. Du brygger stempelkaffe ved at tilføje kaffen i bunden af kanden og hælde varmt vand i. 
   
  Du kan starte med ca. 1/3 vand i, omrøre og så hælde de sidste 2/3 vand i. Herefter lader du kaffen trække i ca. 4 minutter og presser stemplet i bund, så du adskiller kaffegrums og kaffe. Så er din kaffe klar.
   
  Som tommelfingerregel, så bruges der ca. 28 g. malet kaffe til 450 ml. vand. Det afhænger selvfølgelig af, hvor stærk du vil have din kaffe. Du kan også bruge din stempelkande til te brygning.

  Sådan rengør du din stempelkande

  Du skal rengøre din stempelkande grundigt. Det betyder, at alt kaffegrums skal væk, fordi det kan ødelægge din næste kop kaffe. Nogle stempelkander kan rengøres i opvaskeren. Her skal du huske at fjerne kaffegrumset først. Hvis du glemmer det, ender du med kaffegrums i hele din opvaskemaskine. Skil stempelkanden ad, så du har glasset, stålbeholderen, låget, pinden, filternettet, spiralbladet, krydset og bundskruen separat, inden du kommer det i opvaskeren. 
   
  Andre smarte pour over kaffebryggere skal rengøres i hånden. Her kan du rengøre den ved først at bruge en lang ske til at fjerne kaffegrums fra bunden af glasset. Herefter hælder du lidt opvaskemiddel og vand i ¼ af kanden. Dernæst skal du føre stemplet ned og op flere gange, så der kommer hvidt skum. Skyl glasset efter, og husk at skille stemplet fra hinanden, så det er nemmere at skylle delene fri for sæbe og de sidste rester af grums. Det er nemt at rengøre stempelkanden, når først du har gjort det et par gange!
   
  Fandt du ikke den vare du søgte? Klik her og få et uforpligtende tilbud!
  Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.