Slow cookere laver det møreste mad du nogensinde har smagt
Slow cookere giver dig muligheden for at lave god og smagfuld mad i én maskine. Denne maskine kan du bruge til at brune, stege, dampe eller langtidskoge din mad. Desuden har slow cookere ofte både justerbare temperatur- og tidsindstillinger, hvilket giver dig et hav af lækre muligheder. Slow cooking er derfor perfekt, hvis du ønsker mørt kød og smagfulde gryderetter.
Der er mange fordele ved at have en slow cooker. Den største fordel er, at du med en slow cooker kan lave mange forskellige retter. Her er de retter i det danske køkken, som især egner sig til en slow cooker.
• Simremad
• Grydestege
• Supper
• Grød
• Stuvninger
Slow cookere gør, at du kan lave sundt mad på en nem måde. Det eneste du skal gøre, er at tilsætte kød, grøntsager og vand om morgenen. Når du kommer hjem senere på dagen, kan du se frem til en fantastisk gryderet. Når maden tilberedes i lang tid ved lav temperatur, så gør det ingredienserne saftigere og mere møre.
Slow cookere er meget energieffektive. Det betyder at sammenlignet med et komfur, så sparer du meget energi. En slow cooker kan ses lidt som en elektrisk gryde, som koger maden, imens du laver noget andet. Desuden kan du finde mange opskrifter, som kan tilberedes i en Slow Cooker.
Den første slow cooker blev faktisk introduceret i 1970’erne af mærket Crock-Pot. Denne maskine er meget populær i især USA. Denne popularitet har nu spredt sig til resten af verden – og ikke mindst Danmark.
Køb en riskoger, fordi du gerne vil have den optimale tilberedning af dine ris. Det giver dig mulighed for at bruge ris smartere i din madlavning. Måske kan du endda kaste dig ud i nyere og mere velsmagende retter med en riskoger?
Stort udvalg af simregryder til stærkt nedsatte priser
Hos Skiftselv finder du et stort udvalg af simregryder til nedsatte priser. Du kan finde slow cookere fra mærker som Adler, Champion og Russell Hobbs. Ud over dette kan du også finde sous vide kogere fra f.eks. mærket Caso. Modsat en slow cooker, så skal maden i en sous vide tilberedes ved at vakuumpakke den. Det skal den for at beholde næringen og juicen fra kødet eller grøntsagerne.
Pt. kan du finde simregryder hos Skiftselv med en kapacitet mellem 3,5 og 6 liter. Det svarer i portionsstørrelser til ca. 4 til mere end 10 portioner. Dog fylder flere kun deres slow cooker halvt op, fordi dette kan give et bedre resultat. Her skal du selv teste, hvad der giver de bedste resultater for dig.
Andre overvejelser når du vælger en slow cooker er både temperaturindstillinger, gryden og låget. Normalt kan du vælge imellem en høj og lav varme på maskinen. De fleste slow cooker gryder har en oval form. Foretrækker du dog en cirkulær form, så er dette også muligt. Derudover er et gennemsigtigt låg en fordel, fordi du kan se til din ret uden at skulle løfte låget.
En slow cooker laver mad sprængfyldt af smag
En slow cooker tilbereder mad, som er sprængfyldt af smag. Det er den primære årsag til, at mange vælger at investere i denne maskine. Smagsoplevelsen ved en meget længere kogetid vil ikke være den samme som at lave simreretter på en times tid.
Med en slow cooker bliver kædes meget mere mørt og saftigt. Smagen bliver både dybere og mere intens. Hermed kan du også se frem til at have tid til at lave mere avancerede retter end før, fordi du ikke selv skal gøre andet end at tilføje ingredienserne og noget vand.
-
Slow cooker: til mad der skal simre i ti timer
En slow cooker er en fordel at ahve, hvis du gerne vil koge din mad meget langsomt, så den får ekstra meget smag. Du kan for eksempel sætte en ret over, inden du tager på arbejde og otte-ti timer senere, vil maden have samlet masser af saft og kraft med en slow cooker. Maden kan sagtens passe sig selv i en slow cooker – den brænder hverken på eller tørrer ud, fordi den bliver kogt så langtsomt. I det danske køkken er slow cookeren særdeles velegnet til simremad, grydestege, supper, grød eller stuvninger.
Slow cookere er endnu ikke særligt kendte herhjemme. Den blev opfundet i USA omkring 80’erne, men i de seneste år har slow cookeren også gjort sit indtog i Europa, hvor den efterhånden er blevet rigtig populær. Hvis du anskaffer dig en slow cooker her fra skiftselv.dk, så kan du være den nye trendsætter i din omgangskreds. Når først dine bekendte har smagt din nøjsomt kogte mad, der har stået i timevis, vil de også have lyst til at eje en slow cooker.
Det er en sand fornøjelse at lave sin mad med en slow cooker. Vælg en ret, der ikke kræver meget forberedelse, smid alle ingredienserne i slow cookeren og vent på det gode resultat. Du slipper for alt det hektiske arbejde med madlavningen en time inden, familien skal have aftensmad. Du skal sådan set bare smage maden til med salt og peber, og så vil den være klar til servering.
-
Hvordan bruger man en slow cooker?
Skær dit kød og dine grøntsager ud, så det passer dig og kom det i slowcookeren sammen med en dåse suppe, lidt bouillon eller tomatsovs. Tilsæt krydderier, urter, salt og peber. Sæt temperaturen til lav – så er du godt i gang med at lave en lækker simreret med din slow cooker.
Fordi du tilbereder maden med en væsentligt længere kogetid, så vil smagoplevelsen ikke være den samme, som du er vant til, hvis du har prøvet at lave simreretter på en times tid. Kødet bliver for eksempel meget mere mørt og saftigt, ligesom smagen bliver dybere og også mere intens, når du bruger en slow cooker. Du vil opleve, at din chili con carne kommer til at smage helt anderledes og mere nuanceret end før.
De fleste slow cookere har to eller flere indstillinger til varme. Nogle slow cookere har også en hold-varm funktion, men den skal du kun bruge, når maden er blevet kogt langsomt i mindst to timer for at være sikker på, at alle bakterier er dræbt. Nogle opskrifter fungerer bedst, når du indstiller din slow cooker til høj temperatur den første time og derefter lav temperatur i seks til otte timer.