Morteren er den rustikke genvej til urter og krydderier
En morter er en af de allerældste redskaber, som stadig bliver benyttet i moderne køkkener. Morteren er flere tusinde år gammel, men det betyder ikke, at den er blevet gammeldags eller uanvendelig. Den har nemlig stadigvæk sin ret i køkkenet og kan løse opgaver, som ikke kan erstattes af nogen andre køkkenredskaber. Leder du efter en ny, billig morter, eller vil du gerne have en morter, der udover at være effektiv også pynter i dit køkken, er du kommet til det rette sted. Skiftselv.dk har din næste morter.
Morteren er uerstattelig
Der findes kaffekværne, der kan kværne kaffebønner. Hvidløgspressere, der presser hvidløg. Persillehakkere, der hakker persille. Blendere, der kan blende alting. Men til morterens specifikke formål er der ikke nogen fornuftig erstatning. Når du skal mose, kværne eller presse krydderier eller urter, så er morteren uden tvivl det bedste redskab, man kan forestille sig. Morteren er jo ganske simpel: en stump genstand, som du arbejder med, og et lille kar, hvor du kan ondulere krydderier eller urter.
Lav ny krydderiblandinger med morteren
Der er mange anvendelsesmuligheder for en morter. Udover at presse eksempelvis urter til mindre atomer, så kan du også lave din egne krydderiblandinger. Du kan eksempelvis knuse lidt sukker sammen med noget safran og få en lækker krydderiblanding til madlavningen. Det er svært at få mikset flere krydderier eller ingredienser på anden vis end med en morter. Morteren er simpelthen mere effektiv end de andre alternativer. Peberkorn er også et godt eksempel. De er utrolig hårdføre, men med en morter kan du knuse dem og mikse dem med andre krydderier.
Hvilken morter skal jeg kigge efter?
De fleste mortere kan løse deres opgave til ug. Det er nemlig ikke nogen videnskab at producere en god morter, og i princippet skal du bare bruge en rund sten og et hårdt underlag, og så har du din egen morter. Det er desværre bare ikke så praktisk. Generelt er det vigtigt, at din morter har en god vægt, så den ikke flytter sig, når du går i gang med arbejdet. Derudover skal den stumpe genstand, du kværner med, være god at holde om, så arbejdet ikke hurtigt bliver irriterende og anstrengende.