Du har ingen varer i kurven
Her og Nu! køb for over 250,- og få en GRATIS Fidget Spinner med i handlen Læs Hvordan Her

Komfurer

  Pris
  Mærker
  Type
  Farvenuance
  Bredde ca
  Færdig / Skjul Filtre
  Filtrer / Gør valget let!
  Side 1 af 1
  Sortering
  Pr. side

  SMEG C92GPX

  Forventet levering: 14-30 hverdage
  Type Gas
  Farvenuance Stål / Stål look
  Bredde ca 90 cm
  Producent SMEG
  Varenummer 8017709145439
  19.697,-
  Inkl. gratis levering

  Sådan kommer du hjem med det rigtige komfur

  Et komfur er hjertet i dit køkken. Det er ikke meget mad, som ikke er forbi komfuret, før det er klar til servering. Derfor er det også vigtigt, at du har et komfur i dit hjem, som du er glad for. Det kan være rigtig smart at sætte sig lidt ind i komfurer, inden man går ud og investerer i et nyt. For at gøre processen lettere for dig, har vi her på skiftselv.dk sammensat nogle af de vigtigste overvejelser, du skal gøre dig, inden du køber et nyt hjerte til dit køkken.

  Hvad er et komfur?

  Først og fremmest skal vi lige have slået fast, hvad vi egentlig mener med komfur. Et komfur er en ovn, hvor der er monteret kogeplader ovenpå. Man ser oftere og oftere, at kogeplader og ovn splittes op i moderne køkkener, men i den klassiske komfurvariant, hænger kogeplader og ovnen altid sammen. De fleste komfurer er elektriske, men det kan også lade sig gøre at købe komfurer, der kører på gas. Derudover kan du også få kombinationer: ovnen kører på strøm, mens kogepladerne kører på gas.

  Hvilke kogeplader vil du gerne have?

  Kogeplader er noget af dét, vi bruger allermest i madlavningen. Her koges, steges, svitses, ristes og dampes der. Men selvom alle kogeplader har samme funktion, findes der forskellige typer af kogeplader.

  -          induktionskogeplader: den moderne form for kogeplader, hvor varmen bliver udviklet ved hjælp af en spole i kogepladen. Denne metode er dyrere end almindelige kogeplader, men til gengæld også langt mere effektiv og langt mere sikker, fordi det kun er særlige induktionspander og –gryder, der kan blive varme på induktionskogeplader. Denne type kogeplader er også suverænt den mest energieffektive.

  -          glaskeramiske kogeplader: den mest almindelige form for kogeplader, som de fleste af os benytter. Du kender den sikkert godt: fire kogezoner, som bliver røde, når de bliver varmet op. Billig at anskaffe, forholdsvist effektiv og ikke så meget bøvl.

  -          gaskogeplader: det er også muligt at få kogeplader, som benytter gas. Disse kogeplader har den fordel, at gryder og pander utroligt hurtigt bliver varme, når du bruger gas. Ulempen er, at du skal have direkte adgang til gas i dit køkken, og det kan være besværligt at installere.

  Hvor stor skal ovnen være?

  Det er bestemt ikke uvæsentligt, hvor stor en ovn du skal vælge. Ovne fås i et utal af forskellige størrelser, og det er næsten lige dumt at vælge en ovn, der er for lille, som det er at vælge en ovn, der er for stor. Er din ovn lille, får du problemer, hvis der kommer mange gæster. Varmen vil fordele sig dårligt, hvis ovnen er proppet, og dine madvarer bliver tilberedt ujævnt. Hvis din ovn er for stor, så spilder du penge på strømregningen, hver eneste gang du bruger ovnen. Så vælg en ovn, der er i realistisk størrelse til dig.

  Hvilke funktioner vil du gerne have?

  Alle komfurer er ikke ens. Nogle komfurer fås med særlige funktioner, som kan gøre livet lidt lettere. Eksempelvis fås kogepladerne med børnesikring, slider-kontrol eller indbygget timer. Ovnen kan fås med pyrolyse, så den kan gøre sig selv ren. Derudover kan du også indbygget stegetermometer, digital temperaturviser og eller katalytisk selvrens. Det skader selvfølgelig aldrig at have ekstra funktioner i sit komfur, men du skal være på vagt: jo flere fancy funktioner dit komfur har, desto dyrere bliver det også ofte.

  Husk at kigge på energiklassen

  Hvis du ikke kigger på dit nye komfurs energiklasse, kan du få dig en grim overraskelse på strømregningen. De mest energislugende komfurer kan bruge over tre gange så meget energi som de mest energieffektive. Det svarer til et sted mellem 250 og 400 kroner om året, hvis du bruger din ovn som en gennemsnitslig husstand. Generelt afhænger energiforbruget rigtig meget af ovnens størrelse. Men nogle producenter er også bedre til at producere deres komfurer i gode energiklasser som B, A eller A+. Vil du gerne have et komfur, der bruger mindst mulig energi, så kan du med fordel kigge efter Go’Energi-mærket. Dette mærker indikerer, at det pågældende komfur er blandt de 20 procent mest energivenlige komfurer på markedet.

  Designet betyder også noget

  Du skal ikke tage fejl at, at dit komfurs design også betyder meget for den generelle oplevelse. Har du et smukt matchende køkken i mørkt mahognitræ, så vil det være rigtig ærgerligt, at have et billigt, hvidt komfur stående. Det er svært at indbygge komfurer i køkkener, fordi man både har kogepladerne og ovnen, som udvikler rigtig meget varme. Derfor er det smart at købe et komfur, som man også bryder sig om at kigge på. Man kommer nemlig til at kigge på komfuret hver eneste dag i sit flotte køkken, så det er dumt at gå ned på designet.

  Fandt du ikke den vare du søgte? Klik her og få et uforpligtende tilbud!
  Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
  Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked