DKK
Du har ingen varer i kurven
cool Klar til varmen? Se vores store udvalg i ventilatorer Klik Her cool 

Henkoger

En henkoger er en smart måde at konservere mad på, da det i princippet kan gøres uden konserveringsmidler. Med en henkoger hæver du trykket indeni konserveringsglassene, så der opstår et vakuum, som der ikke kan vokse mikroorganismer i. Dermed kan det holde sig et helt år. Her hos os, finder du et stort udvalg af dette smarte produkt til køkkenet, hvor vi har gjort os umage i at håndplukke de bedste modeller.

    Pris
    Mærker
    Færdig / Skjul Filtre
    Filtrer / Gør valget let!
    Side 1 af 1
    Sortering
    Pr. side
    Severin Frugttørrer 250 watt Hvid
    Forventet levering: 2-4 hverdage Dette produkt hjemtages fra vores leverandør, forbehold for restordre og leveringsproblemer
    Producent Severin
    EAN 4008146294006
    599,-
    Inkl. gratis levering

    Henkogere er effektive værktøjer til madkonservering 

    Henkogere er den måde, man i gamle dage konserverede mad på. Det er en stor gryde, hvor der er plads til henkogningsglas. Ved at koge glassene, opstår et vakuum, og det konserverer maden. Der kan konserveres alle former for mad. Både frugt, grøntsager og bær er velegnede – eksempelvis syltede agurker, chilier eller syltetøj. 
     
    Fordelen er, at der ikke behøves konserveringsmidler. Det var ikke noget, man brugte i gamle dage, og maden holdt gerne i flere år. Henkogning var fuldstændig nødvendigt, da frysning ikke var en mulighed, hvis sommerens forråd af mad skulle vare til vinteren. Derfor blev man nødt til at konservere den, og det blev på henkogningsglas. Derudover opstod der også en helt ny madkultur, der tilføjede en masse fylde og spændende smage til middagsbordet. Ingen kan forestille sig smørrebrød uden det syltede tilbehør – og i det moderne køkken er de syltede smagsgivere også en god nuancegiver. 
     
    Hvis du er fascineret af at bruge de gamle metoder til madkonservering, og du godt gad at forlænge havesæsonens råvarer uden at fylde to kummefrysere, så kan det være en ide at bruge en henkoger.
     
    På det seneste er der kommet konkurrenter til komfuret, som både sparer tid og holder på vitaminerne. Der er både dampkogere og air fryers, som kan fritere og dampe maden. Air fryers virker ved at fritere med luft og meget lidt olie, og det er et væsentligt sundere alternativ til en frituregryde. En dampkoger virker ved at dampe maden, og det gør, at vitamin- og mineraltabet er meget mindre – fra 35% til 15%. Begge dele kan være et godt supplement til køkkenet.

    Hvordan bruger man en henkoger? 

    Du bruger en henkoger ved at først at vælge de råvarer, du ønsker at konservere. Det kan du så tilberede ved at tilføje en eddikelage, bage det eller koge det. Derefter puttes det i relevante glas, hvor der er en indsats af gummi og et tætsluttende låg med stålklammer. De placeres i henkogeren, der hæver temperaturen, så der opstår et vakuum. Jo større stykker og jo mindre tilberedning, jo længere henkogning kræves. 
     
    Der kan bruges op til 10-15 minutter. Efter henkogning kan du opbevare glassene ved stuetemperatur og gerne køligere. De kan som tommelfingerregel cirka holde et års tid, selvom der er flere tilfælde hvor år gamle glas stadig er spiselige. Men som med al mad sker der et tab af vitaminer og mineraler over tid. Så derfor er det en god ide at spise sin mad, når den er relativt frisk. Hvis der ikke er brugt konserveringsmidler, bør glassets indhold desuden spises relativt hurtigt efter åbning.  

    Hvilken henkoger bør jeg kigge efter?

    Du kan kigge efter, hvor mange glas, der er plads til. Det giver dig et indtryk af kapaciteten. Derudover findes der elektriske varianter og varianter til komfur. Der findes desuden pasteuriseringsmaskiner, der også har en henkogningsfunktion. På den måde kan der også fremstilles ost og yoghurt. 
    Der er altså et bredt udvalg, og det hele afhænger af pladsen i dit køkken, og hvor mange glas du regner med at henkoge. Det kan være smart med en elektrisk, da den er nemmere at betjene. På den anden side fylder den også mere, og derfor kan en henkoger til komfuret være bedre til det lille køkken. Det er ikke alle, der har adgang til frisk mælk, som skal pasteuriseres for at fjerne mikroorganismer.

    Værd at vide om henkogere

    Vil du også gerne have mulighed for at henkoge din madvarer? Så kan du købe en kvalitets henkoger her på skiftselv.dk. Vi forhandler mange gode varianter fra det solide mærke Severin, så der er helt sikkert også en henkoger for dig. En henkoger bruges til at konservere din mad, så den kan holde i længere tid.

    • Hvad er en henkoger?

    En henkoger er det elektriske husholdningsapparat, du bruger til konservere din mad på en smart måde. Ved at henkoge mad dræber du mikroorganismerne, så der ikke bliver udviklet usunde sporer i maden. Henkogere er blevet mindre populære, efter at frysere er blevet hvermandseje i Danmark. Men henkogning er en god metode til at bevare madvarernes smag og næringsindhold i lang tid – og så er der nogle madvarer, der egner sig bedre til henkogning end til frysning.

    Det er forskelligt, hvilke henkogningsglas din henkoger kan bruge. Det er derfor en god ide at undersøge, hvor store glas din henkoger kan bruge. Husk også at desinficere dine glas, inden du går i gang med henkogningen.

    • Så lang tid tager det

    Det er også forskelligt, hvor lang tid det tager at henkoge maden med de forskellige henkogere. Det afhænger især af, hvor smalle eller brede glas du anvender. Brede glas tager længere tid at henkoge – typisk 15 til 20 minutter mere end smalle glas.

    Når du har henkogt nogle madvarer som eksempelvis bær eller frugter, kan de nogle gange holde sig friske i årevis. Men det kræver, at du opbevarer dine produkter køligt, tørt og mørkt.

    • Madvarer til henkogning

    Det er ikke alle madvarer, der egner sig til henkogning. Men der er også mange madvarer, der er særligt velegnet til at blive konserveret med en henkoger. Frugter er eksempelvis rigtig gode at henkoge, men det kræver også, at frugten er tilpas moden og tilpas frisk. Bær og grøntsager er også rigtig gode at henkoge. Men vær opmærksom på, at hvis det er frugter, grøntsager eller bær, du vil henkoge, så tager det typisk 10-15 minutter længere at henkoge, end hvis der er tale om blødere madvarer.

    Fandt du ikke den vare du søgte? Klik her og få et uforpligtende tilbud!
    Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.