Behold bid og vitaminer i maden - Køb en billig dampkoger
Leder du efter en måde at lave sundere mad? Så er en dampkoger måske et redskab, som du kan få meget nytte af. Sundhed handler ikke kun om at mindske indtaget af fedt og sukker, men også om at få alle de næringsstoffer, som din krop skal bruge. Når du vælger at koge grøntsager eller kød, så mister du faktisk en del næring og smag. Det skyldes, at det varme vand er hård mod de forskellige vitaminer og mineraler, som der findes i din mad. Du vil også tit opleve, at meget af smagen fra din mad faktisk kommer ud i vandet, når du koger. Derudover kan det også være svært at få den helt rette tekstur i din mad, når du koger den, fordi varmen kan være svært at kontrollere. Når du bruger en dampkoger, så bruger du vanddamp til at tilberede din mad. Det betyder, at din mad har sværere ved at blive overtilberedt. Det giver dig mere bid og smag i din mad.
Du kan se de største fordele ved at vælge en dampkoger nedenfor:
-
Bevarer smag og vitaminer i maden
-
Nemmere kontrol over temperaturen
-
Gør det sværere at overtilberede mad
-
Beholder bid i maden
Dampkoger tilbud - Mange modeller
Det er ikke alle som føler, at de kan have råd til at løbe ud og købe et nyt stykke køkkenudstyr. Heldigvis har vi et stort tilbudssortiment, hvor du kan finde en billig dampkoger. Her er der mange forskellige modeller at vælge mellem, så du nemt kan finde en med den rette kapacitet til dig. Hvis du vælger at kigge på dampkoger tilbud, så har du mulighed for at få en bedre model uden at skulle have flere penge op ad lommen.
Hvis du gerne vil gøre dine madvaner endnu sundere, så kan det også være, at du har overvejet at købe en air-fryer. Dem kan du bruge til at få samme resultat som ved friture uden olie.
Air fryers er altså den perfekte tilføjelse til dampkogeren, da de begge beholder smag og lækkert bid i maden uden brug af ekstra fedt.
En dampkoger damper effektivt dine grøntsager og fisk
Det kan være svært at tilberede grøntsager og fisk ordentligt. Hvis du giver grøntsager for meget, så kan det føles, som om du spiser grød. Derudover kan det også være svært for mange at tilberede fisk ordentligt. Man vil helst gerne have det helt tilberedt, men hvis det får for meget, som kan det få samme konsistent som gummi, hvilket ingen nyder. Med en dampkoger er det nemmere for dig at tilberede fisk og grøntsager ordentligt. Det kan endda gøre, at både du og dine børn vil kunne lide at spise både grøntsager og fisk mere. Der findes ikke meget, som er bedre end perfekt tilberedt fisk.
Fordi dampkogeren bevarer smagen, vil jeres mad blive mere lækkert og smagsfuldt, hvilket kan gøre en kæmpe forskel i ens madlavning. At føle at ens evner bliver bedre i et køkken kan også gøre, at man bliver gladere for at lave mad selv, hvilket tit er sundere end færdigmad. Derudover kan mere selvsikkerhed i køkkenet også gøre, at du vil eksperimentere mere med mad, så du kan opleve nyde og spændende smagskombinationer.
Køb en dampkoger og få sundere mad med mere smag
Der er mange fordele ved at købe en af vores mange dampkogere her på skiftselv.dk og bruge den i din madlavning. De to mest åbenlyse fordele er, at maden er langt sundere, når den bliver dampet i stedet for kogt eller stegt, og så smager maden endda også af mere, når den er blevet dampet.
-
Hvordan virker en dampkoger?
En dampkoger har samme funktion, som dens navn giver udtryk for: den koger vand og lader dampen fra vandet tilberede din mad. Når vand når 100 grader, begynder det at koge, og der udvikles damp fra vandet. Dampen har en temperatur på 100 grader, hvilket er tilstrækkeligt til at tilberede din mad. Vandet i dampkogerne kommer i princippet aldrig direkte i kontakt med maden – kun i form af damp, så der er ikke tale om en egentlig kogning.
-
Hvorfor er en dampkoger sundere?
Når du damper din mad, så får du samtidig langt flere af de vigtige mineraler og vitaminer, som befinder sig i maden. Ved almindelig madlavning, hvor du griller, steger, koger eller svitser maden, vil en stor del af de sunde mineraler og vitaminer blive stegt væk under tilberedningen. Det sker ikke, når maden bliver dampet. Alle de sunde næringsstoffer forbliver i maden, og det er langt mere sundt for din krop. Ved almindelig madlavning forsvinder op mod 35 procent af madens næringsstoffer, mens det samme tal for mad, der er lavet i en dampkoger, kun er omkring 15 procent.
-
Hvorfor smager mad bedre med en dampkoger?
Mad smager bedre med en dampkoger af lidt samme årsag, som mad er sundere i en dampkoger. Fordi du beholder alle mineraler, vitaminer og næringsstoffer i maden, så vil maden også smage af mere. Det giver god mening. En god portion af de lækre smagsstoffer bliver nemlig stegt eller kogt væk ved almindelig madlavning – men ikke ved dampning.
-
Men så kan jeg vel kun lave grøntsager i en dampkoger?
Nej, det er en misforståelse, at du kun kan lave grøntsager i din dampkoger. Du kan faktisk lave alle former for mad i din dampkoger, hvilket asiaterne er et godt eksempel på. De har i hundredevis af år dyrket madlavning, hvor damp benyttes. Og det er ikke kun grøntsager. Fisk, kylling og almindeligt oksekød kan sagtens laves i en dampkoger, hvis du gør dig lidt umage eller finder en god opskrift. Og hvis du ikke bryder dig om kødets lidt blødere tekstur, kan du altid give dit kød et minut eller to på hver side på en glohed pande, efter du har dampet den.