Du har ingen varer i kurven
Her og Nu! køb for over 250,- og få en GRATIS Fidget Spinner med i handlen Læs Hvordan Her

CPU

  Pris
  Mærker
  Type
  Færdig / Skjul Filtre
  Filtrer / Gør valget let!
  Side 1 af 1
  Sortering
  Pr. side

  Intel Core i7 4790 3.6GHz 8MB Box S1150 HD4600 84W

  1 stk på eget lager!På lager
  Kan afsendes i dag!
  Type Intel Core i5 & i7 - 1150
  Producent Intel
  Modelnummer BX80646I74790
  Varenummer 987686004-5032037061551
  2.775,-
  Inkl. gratis levering

  Guide til at købe processor til din computer

  Hvad enten du skal bygge en almindelig stationær computer fra scratch, eller om du skal opgradere en computer, så er det vigtigste komponent i computere uden tvivl processoren. Det er computerens hjerne, som afgør, hvad du er i stand til at gøre, og hvor hurtigt du kan gøre det. Alt i computeren bliver kontrollet af processoren – alt lige fra regneark i Excel til computerspil.


  Den gode nyhed er, at du ikke nødvendigvis får en langsom computer, fordi du ikke vil bruge tusindvis af kroner på en ny processor. Jo mere du ofrer på en processor, desto mere kraft får du også. Men selv for meget få penge kan du få en rigtig hurtig processor, som vil tjene dig godt i mange år fremover.

  Hvad skal det koste?

  Som med de fleste ting i verden er det første spørgsmål, når du skal købe nyt, hvad det kommer til at koste. I princippet kan du nøjes med en gammel processor til 200 kroner, men så får du heller ikke samme glidende og hurtige oplevelse som ved en processor til 2.000 kroner. Derfor skal du starte med at bestemme dig for, hvor meget du vil bruge på din processor. Det kommer til at betyde meget for din oplevelse af computeren, om det tager 10 sekunder at rendere en video eller 10 minutter.

  Det store spørgsmål: AMD eller Intel?

  Der findes stort set kun to producenter af processorer på verdensplan. De hedder AMD og Intel. Intel sidder på omkring 75 procent af markedet, og AMD har resten. Generelt er Intel lidt dyrere end AMD, men til gengæld også lidt mere stabile. Der er mange, der sværger til det ene eller det andet mærke, men det behøver du ikke bryde dit hoved med. Begge producenter laver fantastiske processorer, som kan klare alt det arbejde, du giver dem. Det vigtigste er uden tvivl, om din processor kan arbejde sammen med de andre komponenter i din computer. Det bedste måde at undersøge dette, er ved at gå i gang på google. Der findes masser af tekniknørder, som har undersøgt alle komponenter til bunds, og du kan hurtigt få svar på, hvilken processor der egner sig bedst til hvilke komponenter.

  Antallet af kerner

  Det er ikke mange år siden, at antallet af kerner i processoren var nemt at regne med: der var altid én kerne. I dag er det noget af det vigtigste at have med at gøre. Næsten alle processorer i dag har et sted mellem to og seks kerner, som arbejder sammen til at arbejde hurtigst muligt. Antallet af kerner har også noget at sige i forhold til prisen på processoren, men det er ikke så mærkeligt. For med fire kerner arbejder du dobbelt så hurtigt som med to kerner. Derfor skal du næsten aldrig købe en processor med bare en enkelt kerne. I dag kan du få dual core processorer til så få penge, at det er dumt at købe single core kerner. Du vil også se et stort antal kerner, der hedder quad core eller x4. Det betyder, at de har fire kerner.
   

  Clock speed

  Dengang hvor alle processorer kun kunne fås med en enkelt kerne, betød clock speed alt. Det var den hurtigste og nemmeste måde at finde ud af, hvor hurtig en computer reelt set var. I dag betyder kerner klart mere, men clock speed er stadigvæk ret vigtigt. I dag bliver det målt i GHz. I gamle dage blev det i høj grad målt i MHz. De fleste stationære computere vil have over 3,0 GHz, mens bærbare computere i langt de flest tilfælde har under 2,0 GHz eller under 2,5 GHz for de særligt kraftige bærbare. Så når du skal købe processor skal du også kigge på, hvor mange GHz processoren kan levere. Det skal holdes sammen med antallet af kerner. En tommelfingerregel lyder, at du kan sammenligne processorer ved at gange antallet af kerner med antallet af GHz for at måle processorens effektivitet. Det vil sige, at en processor med to kerner og 3,3 GHz kan levere 6,6 gange kraft, mens en processor med fire kerner og 2,2 GHz kan levere 8,8. Denne metode er meget upræcis, men den giver en god tilkendegivelse af, hvor gode processorer er i forhold til hinanden.

  Fandt du ikke den vare du søgte? Klik her og få et uforpligtende tilbud!
  Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
  Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked