Du har ingen varer i kurven
Levering 365 dage om året! Produkter med en forventet levering på 1-2 dage kan sendes alle ugens dage til en DAO pakkeshop.* Læs mere om levering

Arne Jacobsen og Stelton: unikt dansk samarbejde i rustfrit stål

Publiceret 11-02-2014

Få danske mærker har samarbejdet med så verdenskendte designere som Stelton. Velkendte navne tæller blandt andre Paul Smith, Erik Magnussen og ikke mindst Arne Jacobsen. Særligt Steltons samarbejde med Arne Jacobsen har udmøntet sig i en serie af produkter, der for evigt har vundet indpas i hjem verden over. Du kender måske Stelton termokanden og de andre produkter i Cylinda-Line serien. Alle sammen er de designet af Arne Jacobsen, og det kan man tydeligt se på de smukke linjer og det tidløse design. Køb alle dine Stelton produkter designet af Arne Jacobsen lige her på skiftselv.dk.

Steltons AJ Serie designet af Arne Jacobsen Klik her


AJ Stelton


Historien med Arne Jacobsen og Stelton er ganske sjov. Efter at have arbejdet sammen i en årrække, bad Stelton flere gange Arne Jacobsen om at udvikle noget nyt og unikt for det danske mærke. Men Jacobsen var ikke tændt på projektet, før Stelton viste ham deres egne tegninger. De var så håbløse, at Arne Jacobsen  omgående trak i arbejdstøjet. Arne Jacobsen begyndte arbejdet med at designe en serie af produkter i rustfrit stål som blandt andre kaffekander, kaffestel, tekander, isspande og så videre til middagsbordet.

På bare tre år fik Arne Jacobsen i 1967 færdiggjort serien Cylinda-Line i samarbejde med Stelton. Sjældent har et samarbejde båret så meget frugt, som denne serie. De smukke produkter i rustfrit stål er blevet solgt i millioner af eksemplarer verden over. Blandt er termo- og kaffekanden EM77 solgt over ti millioner gange.

Det gennemgribende træk ved serien er den karakteristiske cylinderform. Cylinderformen i det blanke stål er med til at skabe en lethed og enkelhed over produkterne, som især stod i skærende kontrast til de vulgære og grimme former, der prægede datiden. Arne Jacobsen og Stelton fik hurtigt taget hele markedet med storm og sat nye standarder for produkter til hjemmet. Derfor er det heller ikke mærkeligt, at samarbejdet mellem Stelton og Arne Jacobsen allerede samme år – i 1967 – blev belønnet med designprisen. Se hele serien og køb den her på skiftselv.dk.

Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Flot og solid kagespade fra Stelton - Leder du efter en ny kagespade, fordi den gamle er grim, slidt eller svær at betjene, så er denne Stelton kagespade et rigtig godt køb. Også hvis du ikke i forvejen har en kagespade, vil du opleve, at det bliver meget mere tilfredsstillende at håndtere lagkager med en god kagespade.

Ufattelig stålkvalitet i sort fra Stelton - Pure Black fra Stelton er en knivserie, bestående af de allerbedste knive, du overhovedet kan forestille dig. Knivene er alle udført i ét stykke rustfrit stål, som gør dem både flotte og mere hygiejniske end andre knive. De lækre Stelton knive i Pure Black-serien vil hurtigt blive et hit for alle, der elsker skarpe og flotte knive.

RIG-TIG: Den rigtige brødkasse fra Stelton - Dit brød har altid et hjem, hvis du køber den smukke brødkasse fra Stelton, som går under navnet RIG-TIG. Brødkassen fås i både sort og hvid, så du kan få en farve, der passer godt til din smag. Køb din RIG-TIG Stelton brødkasse her på skiftselv.dk.

Termokande fra Stelton solgt i over ti millioner eksemplarer - Stelton EM77 er måske den mest berømte af alle termo- og kaffekander. Termokanden har med sit flotte og karakteristiske design vundet indpas i mange danskeres hjerter. Selvom kanden er designet for over 30 år siden, så er kanden stadig en af de flotteste og mest elskede kaffekander at have stående i sit hjem.

Lav lynhurtig mad med en trykkoger - Engang blev det forbundet med et farligt køkkenredskab, og i dag – specielt i ungdommen – bliver det nok slet ikke forbundet med noget. Men sådan burde det ikke være; moderne trykkogere er nemlig helt sikre at anvende, ligesom de gør madlavningen markant lettere.

Rosti Margretheskål - Klassikeren, vi alle elsker, bliver spritny og levende i de to nye fantastiske farver Rosti Mepal lancerer i foråret 2012. Begge farver er skabt af den blå farvepalette: aqua, en indbydende turkisgrøn, sammen med en klar petrol.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked