DKK
Du har ingen varer i kurven

Lav lynhurtig mad med en trykkoger

Publiceret 03-04-2012


En trykkoger af god kvalitet kan snildt tage 2/3 af tilberedningstiden for kød, der normalt skal koges i lang tid

Engang blev det forbundet med et farligt køkkenredskab, og i dag – specielt i ungdommen – bliver det nok slet ikke forbundet med noget. Men sådan burde det ikke være; moderne trykkogere er nemlig helt sikre at anvende, ligesom de gør madlavningen markant lettere.

Se vores Trykkogere Klik her


Trykkogere

Trykkoger

En trykkoger er en bestemt form for gryde, hvor låget sidder fast, så der dannes et tryk inde i gryden. Dette skaber et kogepunkt, der er højere end vands normale kogetemperatur på 100 grader, hvilket sænker tilberedningstiden drastisk. Her er et godt eksempel lammeskanke, der normalt skal have halvanden time – med en trykkoger kan det gøres på en halv time. Dermed spares der 2/3 af den normale tilberedningstid, der kan bruges til at lege med børnene, få klaret de sidste pligter eller simpelthen bare slappe af.

En trykkoger kan i princippet bruges til de fleste former for mad, men det er specielt ureelt kød, der normalt skal have lang tid, der bliver lavet i en trykkoger. Denne proces gør også kødet mere mørt.

Helt sikkert at bruge

Trykkogere i dag er helt sikre at bruge, hvis man køber dem i en god kvalitet og sørger for at læse brugsanvisningen. Materialerne er nemlig helt sikre og robuste, så låget hverken sprænger eller flyver af. Dog skal man altid være i nærheden når man bruger en trykkoger, for skulle ventilen f.eks. gå er det et værre svineri.

En trykkoger har påmonteret en ventil, hvor der bliver lukket varm damp ud, når trykket er for højt. Under brug er det altid vigtigt, at man peger ventilen væk fra sig selv, og det gøres lettest ved at købe en model, hvor ventilen er modsat håndtaget.

Derudover er det også vigtigt at kigge på lukke-systemet til låget; det skal være både let og sikkert at tage det af.

De fleste trykkogere i kendte mærker ligger i et prisleje fra 499,- og opefter.


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Frituregryde fra OBH Nordica med masser af anvendelsesmuligheder - Her er en frituregryde fra OBH Nordica med plads til fire liter, en indbygget cool zone der forlænger oliens levetid, en variabel termostat og et LCD display, hvor hele herligheden kan styres. Pro Digital Fryer frituregryden kan bruges til et væld af forskellige madretter, og gør det lettere end nogensinde før at få lækker frituremad på den billigste og bedste måde.

Thermo gryder fra Cucino holder maden varm - Thermo gryderne fra Cucino har et flot, enkelt og eksklusivt design, som gør det til en endnu større fornøjelse at lave mad i køkkenet.

Grædegryden: maden bliver mere saftig og mør - Grædegryden her har fået navnet Doufeu og er en af klassikerne i Le Creusets snart 100 år gamle sortiment. Den blev lavet i 1932 og har overlevet helt indtil i dag på grund af den gode kvalitet og den gode ide.

Lav sund, velsmagende og energibesparende mad med Silit Ecompact - Her på skiftselv.dk gør vi en dyd ud af lækre kvalitetsvarer, hvilket Silit Ecompact er et glimrende eksempel på. Silit Ecompact er nemlig både en dampstation og en stegeso i én og giver altså mulighed for et utal af tilberedningsmuligheder for din mad, såsom dampning, stegning og kogning.

Leg med tyngdekraften med de nye Eva Solo gravity gryder - Det danske mærke Eva Solo har valgt at kalde deres nye serie af gryder for Gravity. Forklaringen på valget af dette navn er ifølge dem selv, at de har forsøgt at løse de problemer, som tyngdekraften.

Tefal ActiFry Smart frituregryde - I ActiFry-pakken medfølger der også en ske, der gør det endnu nemmere for dig at dosere mængden af olie til dine retter. Eksempelvis har folkene bag ActiFry tænkt sig om for din skyld, så en skefuld fritureolie er nok til 1 kg pommes frites. Det bliver ikke meget sundere og nemmere.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.