DKK
Du har ingen varer i kurven
Stort udvalg i Ventilator og Luftkølere, priser fra 69,- Klik Her

Lav lynhurtig mad med en trykkoger

Publiceret 03-04-2012


En trykkoger af god kvalitet kan snildt tage 2/3 af tilberedningstiden for kød, der normalt skal koges i lang tid

Engang blev det forbundet med et farligt køkkenredskab, og i dag – specielt i ungdommen – bliver det nok slet ikke forbundet med noget. Men sådan burde det ikke være; moderne trykkogere er nemlig helt sikre at anvende, ligesom de gør madlavningen markant lettere.

Se vores Trykkogere Klik her


Trykkogere

Trykkoger

En trykkoger er en bestemt form for gryde, hvor låget sidder fast, så der dannes et tryk inde i gryden. Dette skaber et kogepunkt, der er højere end vands normale kogetemperatur på 100 grader, hvilket sænker tilberedningstiden drastisk. Her er et godt eksempel lammeskanke, der normalt skal have halvanden time – med en trykkoger kan det gøres på en halv time. Dermed spares der 2/3 af den normale tilberedningstid, der kan bruges til at lege med børnene, få klaret de sidste pligter eller simpelthen bare slappe af.

En trykkoger kan i princippet bruges til de fleste former for mad, men det er specielt ureelt kød, der normalt skal have lang tid, der bliver lavet i en trykkoger. Denne proces gør også kødet mere mørt.

Helt sikkert at bruge

Trykkogere i dag er helt sikre at bruge, hvis man køber dem i en god kvalitet og sørger for at læse brugsanvisningen. Materialerne er nemlig helt sikre og robuste, så låget hverken sprænger eller flyver af. Dog skal man altid være i nærheden når man bruger en trykkoger, for skulle ventilen f.eks. gå er det et værre svineri.

En trykkoger har påmonteret en ventil, hvor der bliver lukket varm damp ud, når trykket er for højt. Under brug er det altid vigtigt, at man peger ventilen væk fra sig selv, og det gøres lettest ved at købe en model, hvor ventilen er modsat håndtaget.

Derudover er det også vigtigt at kigge på lukke-systemet til låget; det skal være både let og sikkert at tage det af.

De fleste trykkogere i kendte mærker ligger i et prisleje fra 499,- og opefter.


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Dampindsatsen giver mere smag og sundere mad - Så hvis du vil have sundere mad, bedre smag og prøve en masse nye retter, skal du have en dampindsats. Den koster omkring 100-350 kroner.

Tilbered ægte nordafrikansk mad med en tagine - En tagine er et gammelt, nordafrikansk redskab, som bruges til at lave lækker mad med. Det specielle ved en tagine er, at den både koge og damper maden på én gang. Det giver en ekstra smagfuldt oplevelse og får maden til at smage langt mere intenst.

Fordyb dig i klassisk kogekunst med Le Creuset - Hos Skiftselv.dk forhandler vi et stort udvalg af køkkenredskaber fra Le Creuset. Husk endelig, at vi altid sender dine varer gratis, når du bestiller for mere end 500 kroner.

Raadvad Royal: formentligt Danmarks mest solgte gryder og pander - Vil du have klassisk, god kvalitet med et lige så klassisk og behageligt design? Så er Raadvad Royal noget for dig. Raadvad Royal er navnet på en serie af stålgryder og stålpander, der alle har den ekstremt høje Raadvad kvalitet.

Induktionsgryder er den sikre, miljøbevidste og faktiske også billige løsning - En induktionsgryde fungerer nemlig fuldstændig anderledes end andre gryder. Under kogepladen sidder der nogle elektromagnetiske spoler, som begynder at køre med det samme, du stiller en gryde af jern eller med tilstrækkeligt jern, til at den bliver magnetisk.

Raadvad Rotissér: markedets måske bedste induktionsprodukter - Raadvad Rotissér er navnet på en serie af gryder fra Raadvad, som de selv kalder markedets bedste induktionsgryder. Og vi er tilbøjelige til at give dem ret. Induktionsgryderne er udført med en grundig sans for detaljer og design, så du får en gryde, der kan bruges til alle former for madlavning, og som vil levere det ene beundringsværdige resultat efter det andet. Du kan også få stegepander i denne serie fra Raadvad.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.