DKK
Du har ingen varer i kurven
UDSALG Se alle de gode tilbud i vores OUTLET Klik Her ...De hurtigste får det bedste! 

Hvad er et HDMI-kabel?

Publiceret 02-10-2012

HDMI står for High Definition Multimedia Interface. HDMI-kablet er blevet den international standard, når det kommer til video- og lydoverførsel mellem elektroniske apparater, herunder blandt andet computere, bærbare, fladskærme, computerskærme, bluray-afspillere, dvd-afspillere og meget mere. Så når du skal afspille en film eller en video fra din computer eller din bluray-afspiller og til dit tv, er HDMI-kablet din bedste ven.

HDMI-kabler - Stort udvalg i kabler Klik her


kabel hdmi

HDMI-kablet er udviklet af flere af de store producenter af forbrugerelektronik, fordi man var træt af de mange dårlige løsninger, der før var på markedet. Derfor gik blandt andre Panasonic, Philips, Sony og Toshiba sammen om at lave det digitale HDMI-kabel, som er i stand til at sende højt opløselige billeder og flere lydkanaler gennem et og samme stik. For dig som forbruger betyder det, at du får en hundrede procent digital løsning i høj kvalitet i et enkelt kabel.

Du ved måske ikke helt, hvorfor du skal bruge et HDMI-kabel frem for SCART-stik, VGA-stik eller lignende. Men det enkle svar er, at HDMI simpelthen er suverænt den bedste løsning til prisen, når det kommer til at overføre video og lyd. De andre løsninger er oftest analoge, og analoge kabler er meget mere ustabile. Et HDMI-stik vil hverken flimre eller falde ud, hvis det ikke er defekt. Fordi det hele er digitalt, så kan HDMI sende meget større informationer mellem forskellige enheder.

I gamle dage skulle man også nogle gange bruge op til tre forskellige videokabler og endnu flere lydkabler for at få eksempelvis et hjemmebiograf-system til at spille sammen med et tv. I dag kan du klare det hele med et enkelt kabel: HDMI-kablet. Og det er ganske enkelt meget nemmere end alt andet. Samtidig er HDMI-kabler efterhånden blevet utroligt billige, så det kan faktisk på ingen måde betale sig at overføre video og lyd med andre kabler.

Et spørgsmål, som oftest trænger sig på, når folk skal købe HDMI-kabler, er: er der forskel på de billige og de dyre HDMI-kabler? Det enkle svar er nej. Alle HDMI-kabler overfører billeder og lyd lige godt – stort set. Det er nemlig ikke alle kabler, der er kompatible med Full HD. Men sålænge kablet kan klare det, så er alle HDMI-kabler lige god. Der er selvfølgelig forskel på, hvor holdbart kablet er, fordi de  dyre kabler næsten altid er i bedre materialer. Men selve billedkvaliteten vil altid være den samme.


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Hvad er et phono kabel? - Et phono kabel kan forbinde en CD-afspiller, en båndoptager eller højtalere til en forstærker – også kaldet en receiver. Men phono kabler bliver i dag også brugt i mange andre tilfælde. Blandt andet når du skal overføre lyd mellem et sæt Hi-Fi højtalere og en computer.

Marley hovedtelefoner lever op til musikeren af samme navn - Marley er en nyt mærke, der producerer høretelefoner og smarte højtalere i den allerbedste kvalitet. Det er et mærke, der tror på, at når deres produkter bliver lavet på den rigtige måde, så bliver de også de bedste produkter.

Philips universalfjernbetjening lader dig styre hele hjemmet samtidig - Der er ikke længere nogen grund til at have otte forskellige fjernbetjeninger liggende i stuen, så du kan styre de mange forskellige elektroniske apparater. Med en universalfjernbetjening fra Philips kan du styre et utal af forskellige mærker og enheder med én enkelt fjernbetjening. Universalfjernbetjeningerne gør kort sagt livet lettere.

Få dit tv op på væggen med et tv-vægbeslag - Der er mange måder at have tv i sit hjem på. Det kan stå på et tv-møbel, det kan stå på den medfølgende tv-fod, det kan hænge fladt på væggen, det kan monteres med hældning på væggen, det kan hænges op, så det kan dreje og så videre. Der er et utal af løsninger, når det kommer til vægbeslag til dit tv.

Universal tv-Fod dækker alle vinkler - Når mor og far skal have en ny fladskærm, så ryger den gamle fladskærm naturligvis ind på børneværelset, ud i sommerhuset eller op på kontoret. Men hvor er TV foden? Heldig vis findes der alternativer til den originale TV stander

Unikke hovedtelefoner lavet af træ og miljøvenlige materialer - Firmaet House of Marley har produceret en række hovedtelefoner, der skiller sig ud i mængden. En af dem er hovedtelefonen med det glade navn ”Smile Jamaica”. Det unikke ved disse hovedtelefoner er designet og materialerne – den er nemlig produceret af miljøvenlige produkter, der kan genbruges og ikke skader naturen. Det er en hovedtelefon i reggae-musikeren Bob Marleys ånd.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked