DKK
Du har ingen varer i kurven
cool Klar til varmen? Se vores store udvalg i ventilatorer Klik Her cool 

Hvad er et HDMI-kabel?

Publiceret 02-10-2012

HDMI står for High Definition Multimedia Interface. HDMI-kablet er blevet den international standard, når det kommer til video- og lydoverførsel mellem elektroniske apparater, herunder blandt andet computere, bærbare, fladskærme, computerskærme, bluray-afspillere, dvd-afspillere og meget mere. Så når du skal afspille en film eller en video fra din computer eller din bluray-afspiller og til dit tv, er HDMI-kablet din bedste ven.

HDMI-kabler - Stort udvalg i kabler Klik her


kabel hdmi

HDMI-kablet er udviklet af flere af de store producenter af forbrugerelektronik, fordi man var træt af de mange dårlige løsninger, der før var på markedet. Derfor gik blandt andre Panasonic, Philips, Sony og Toshiba sammen om at lave det digitale HDMI-kabel, som er i stand til at sende højt opløselige billeder og flere lydkanaler gennem et og samme stik. For dig som forbruger betyder det, at du får en hundrede procent digital løsning i høj kvalitet i et enkelt kabel.

Du ved måske ikke helt, hvorfor du skal bruge et HDMI-kabel frem for SCART-stik, VGA-stik eller lignende. Men det enkle svar er, at HDMI simpelthen er suverænt den bedste løsning til prisen, når det kommer til at overføre video og lyd. De andre løsninger er oftest analoge, og analoge kabler er meget mere ustabile. Et HDMI-stik vil hverken flimre eller falde ud, hvis det ikke er defekt. Fordi det hele er digitalt, så kan HDMI sende meget større informationer mellem forskellige enheder.

I gamle dage skulle man også nogle gange bruge op til tre forskellige videokabler og endnu flere lydkabler for at få eksempelvis et hjemmebiograf-system til at spille sammen med et tv. I dag kan du klare det hele med et enkelt kabel: HDMI-kablet. Og det er ganske enkelt meget nemmere end alt andet. Samtidig er HDMI-kabler efterhånden blevet utroligt billige, så det kan faktisk på ingen måde betale sig at overføre video og lyd med andre kabler.

Et spørgsmål, som oftest trænger sig på, når folk skal købe HDMI-kabler, er: er der forskel på de billige og de dyre HDMI-kabler? Det enkle svar er nej. Alle HDMI-kabler overfører billeder og lyd lige godt – stort set. Det er nemlig ikke alle kabler, der er kompatible med Full HD. Men sålænge kablet kan klare det, så er alle HDMI-kabler lige god. Der er selvfølgelig forskel på, hvor holdbart kablet er, fordi de  dyre kabler næsten altid er i bedre materialer. Men selve billedkvaliteten vil altid være den samme.


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Robust internetradio fra PURE med genopladeligt batteri - Oasis Flow er en unik radio på flere forskellige måder. Først og fremmest så er det en såkaldt internetradio, hvilket vil sige, at den kombinerer almindelig FM-modtagelse og digital radio med online streaming fra nettet via det indbyggede trådløse netværkskort. Det betyder, at Oasis Flow kan gå dit Wi-Fi derhjemme.

Hvad er et phono kabel? - Et phono kabel kan forbinde en CD-afspiller, en båndoptager eller højtalere til en forstærker – også kaldet en receiver. Men phono kabler bliver i dag også brugt i mange andre tilfælde. Blandt andet når du skal overføre lyd mellem et sæt Hi-Fi højtalere og en computer.

Hvad er et optisk kabel? - Et optisk kabel bruges til at transportere lyd mellem lydenheder og et fjernsyn eller en form for reciever. Det optiske kabel bruges oftest til at forbinde højtalerne med dvd’ eller bluray-afspilleren i et hjemmebiografsystem.

Udbredte myter om kabler - Er et kabel bare et kabel? Er der stor forskel på de billige og dyre kabler? Hvor skal man købe sin kabler henne? Hvad er godt at vide, før man køber et nyt kabel? Der er mange myter omkring kabler, og der er mange usandheder i kabelverdenen, som alt for mange forbrugere hopper på, fordi de tror på de nemme salgstaler ude i butikkerne eller i produktteksterne på internettet. Vi har samlet et lille udsnit over de mest udbredte misforståelser omkring kabler.

Smart og billig trådløs bluetooth højtaler til sommertiden - Supertooth Disco2 Bluetooth højtaler kan nemt kombineres med alle musikafspillende bluetooth-enheder – smartphones, bærbare computere, iPods og så videre. Med en kraftig batteripakke kan du have højtaleren på standby i utrolig lang tid, afspille musik i ti timer ved almindelig lydstyrke og tre til fire timers afspilning ved høj lydstyrke.

Philips universalfjernbetjening lader dig styre hele hjemmet samtidig - Der er ikke længere nogen grund til at have otte forskellige fjernbetjeninger liggende i stuen, så du kan styre de mange forskellige elektroniske apparater. Med en universalfjernbetjening fra Philips kan du styre et utal af forskellige mærker og enheder med én enkelt fjernbetjening. Universalfjernbetjeningerne gør kort sagt livet lettere.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked