DKK
Du har ingen varer i kurven
😷 Mundbind på lager! Se vores udvalg klik her 😷

japanske køkkenknive - Skarpe knive fra solens land

Publiceret 28-04-2012

Japan er meget mere end sushi, tsunamier og skyhøj vækst; japanske knive er nemlig anerkendt som nogle af de bedste i verden, og de har også for alvor entreret det danske marked. Se vores udvalg her

Se alle vores knive og skærebrætter Klik her


japanskeknive

Japanske knive 

Japanske knive er nemlig produceret efter en ældgammel tradition, hvor stålet presses sammen til helt utroligt modstandsdygtige og skarpe knive, der både duer til grøntsagerne og marmoreringen af oksekødet. Det er således universelle knive, der har dets spidskompetencer inden for de fleste relevante felter, hvorfor alverdens kokke da også har taget japanske køkkenknive til sig.

 De fantastiske materialer bidrager også til, at knivene holder sig skarpe i meget længere tid end traditionelle knive. Det sammenpressede stål, som faktisk er baseret på en traditionel laminerings-teknik, har nemlig en ekstrem hård kerne, der er beskyttet af blødere stål på begge sider.

Der er med andre ord ikke mange gode grunde til at beholde de gamle køkkenknive. Japanske kokkeknive er tilmed ofte meget flotte, og det velrenommerede mærke Scanpan, der har base i Danmark, udbyder også en lang række af forskellige japanske køkkenknive. Disse er af meget høj kvalitet med en utrolig høj stålkvalitet, idet kulstofindholdet er meget højt.

Et af deres mest populære produkter er den såkaldte Santoku-kniv, der er udstyret med en non-stick-belægning udenpå skæret og har en flot beskyttende hætte, så kniven ikke bliver sløv i køkkenskuffen.

Hvis man er villig til at betale lidt mere, er mærket Shun et oplagt valg; alle deres knive er nemlig fremstillet i 32 lags Damascus-stål. Ergonomien er tilmed helt i orden, så man kan arbejde med dem i flere timer uden at blive træt.

Så hvad enten man er på udkig efter en kokkekniv, en Santoku-kniv, en Nakiri-kniv eller noget helt fjerde, er japanske knive altså det helt rigtige valg.

Slibning af knive.

Når du køber en kniv i ypperste kvalitet er det også vigtigt at pleje kniven korrekt. Den daglige slibning kan du med lethed selv stå for, til det har vi et større udvalg af forskellige knivslibere som kan benyttes til dette formål. Dog kan det anbefales at få sine knive til en professionel knivsliber hvis du har haft kniven i lang tid, dette koster ofte mellem 50-75 kr pr kniv, til gengæld bliver dine knive næsten som nye igen.

Lidt om de forskellige Japanske serier

Hvis du er på jagt efter en japansk kniv, så kan vi skaffe en del forskellige knive. Uanset om du så søger en kokkekniv, santoku kniv, en Nakiri, eller hvilken som helt anden japansk køkkenkniv har vi et bredt sortiment af forskellige japanske knive. Ofte er det også muligt at finde en billig japansk kniv på tilbud samt komplette knivblokke med knive. 

Yaxell RAN Damascus knive består af en stålkerne af VD-10 stål, som på begge sider er belagt med en beskyttende belægning af 34 lag foldet rustfrit stål, som danner det smukke mønster på knivklingen. Skæret er superskarpt, som et barberblad. Knivskaftet er af sort struktureret ‘Micarta’ med rustfrie nitter og solid stålkappe. Yaxell GOU er topmodellen med hele 101 lag! 

Yaxell SAYAKA er en nyeste knivserie, som forener design, kvalitet og funktionalitet til et helt unikt stykke værktøj. De formfuldendte skafter ligger utrolig godt i hånden. Knivklingen er af 3-lags VG-10 stål. Skarpere end det skarpeste. 

Shun Classic er en af verdens største serier af professionelle håndlavede japanske knive. Med over 30 forskellige klinger, er der en kniv til enhver lejlighed. Kernestålet er af VG-10 Gold og har 32 lag damascering. Skæftet er kastanieformet og er lavet af pakkatræ 

Shun Kaji er en af vores topserier. Hver enkel kniv er håndlavet og derfor unik. Kernestålet SG-2 er markedets hårdeste (64-66HCR). Kernen beskyttes af 32 lag blankpoleret damascering. Kaji er synonym for samurai smed på japansk. 

Shun Elite er en knivserie af japanske knive i letvægt. Kernestålet er af SG-2 som er markedets hårdeste (64-66HCR). Kernen beskyttes af et enkelt lag specialstål. Balancen samt det symmetriske skæfte, gør dem til en fornøjelse af arbejde med. 

Shun Gold er håndlavet efter gamle traditioner. Kernestålet VG-10-Gold /62HRC) er damasceret med 32 lag stål. Balancen og det symmetriske skæfte gør at den ligger perfekt i hånden. 

Shun Pro serien er fremstillet i massiv VG-10 Gold stål (62HRC) kniven her traditionelt enkelt side slibning. 

Shun Ken Onion, Ken Onion er kendt verden over, som en af de bedste jagt kniv byggere. I sammenarbejde med KAI smedjern i Japan, har han designet denne serie af smukke japanske knive i VG10 stål. 

Seki Magoroku, denne traditionelle serie af japanske knive er fremstillet i Red Wood (sequia) og smedejernet er rustfristål med en hårdhed på 58 HRC. 

Wasabi serien er fremstillet i rustfrit stål med en hårdhed på 58 HRC. Poly skæftet er specialfremstillet så bakterier ikke kan fæstne sig på det. Denne serie er perfekt til storkøknet da den også tåler maskinopvask. 

Generelt kan det ikke anbefales at vaske sine kvalitets knive i en opvaskemaskine.

Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Knivskarpe knive fra Wüsthof - Wüsthofs knive er alle produceret med et særligt øje for præcision og den højeste kvalitet. Hver eneste kniv er blevet nøje gennemset, inden den ligger i hånden på forbrugeren. Og alle de knivskarpe knive fra Wüsthof ligger perfekt i hånden og er enormt sjove og behagelige at arbejde med.

Edgeware leverer nogle af verdens bedste knivslibere - Alle knivslibere fra Edgeware er simple og nemme at bruge. Især for de næsten alle sammen er elektriske. Så skal du bare putte din kniv ned i sliberen og trykke på knappen. Selv takkede brødknive kan blive slebet med en Edgeware-sliber. Og det er der ikke mange andre slibere, der ellers kan klare.

Et nyt revolutionerende skærebræt er på markedet - En splinterny kollektion af skærebrætter er netop blevet lanceret, og de sætter helt nye grænser for, hvordan du bruger et skærebræt i dit køkken. Det lyder måske underligt, at et skærebræt ikke bare er et skærebræt

Her er knivene de bruger i Masterchef - Kunne du også godt tænke dig at have enestående, skarpe og effektive knive i dit køkken, så skal du overveje Wüsthofs knivserie med navnet ”Classic Ikon”. Knivene er kendt fra mad-programmet Masterchef sæson 2013

Ny knivserie fra OBH til den professionelle hjemmekok - I Arctic-knivserien fra OBH Nordica, kan du købe både store og små kokkeknive, brødknive, urteknive og filetknive. Se den unikke knivserie her på skiftselv.dk.

Derfor skal du vælge Sabatier knive - Sabatier knive er nogle af de mest eftertragtede knive på markedet. Og hvorfor er de det, spørger du måske dig selv. Det handler om kvalitet. Knivene er støbt i det bedste stål med højt indhold af karbon, og hver eneste kniv er behandlet med ynde og respekt.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.