Du har ingen varer i kurven
Efterårs UDSALG Se alle de gode tilbud i vores OUTLET Klik Her ...De hurtigste får det bedste! 

Algoritmer bag verdens første globale brød

Publiceret 17-05-2017

Først indsamler man opskrifter på brød fra hele verden. Derefter sættes opskrifterne ind i et computerprogram, som efterfølgende regner ud, hvilke ingredienser der er mest populære rundt i verden. Herefter får man en af Europas dygtigste bagere, Sébastien Boudet, til at justere ingredienserne til, og så har man verdens første globale brød, som falder i alle menneskers smag lige meget om, man er fra Europa, Sydamerika eller Asien. Slutresultatet er et af de saftigste fladbrød i verden, deraf navnet “Verdens Brød” 

Bag ’Verdens Brød’ står køkkenmaskineproducenten Ankarsrum fra Sverige, som i Danmark er kendt for den stærke røremaskine Ankarsrum Assistent Original. Røremaskinen har tidligere været produceret i Ballerup under navnet Ballerup Mastermixer, og de fleste der er vokset op i Danmark i 50´erne, 60’erne eller 70’erne kan genkende maskinen fra mormors køkken.

Ankarsrum Assistent Køkkenmaskine

Ankarsrum Kitchen AB afslører i dag opskriften på "Verdens Brød". Ved brug af denne opskrift kan både små og store hjemmebagere bage et brød, der er et tværsnit af brød fra lande rundt omkring i hele verden. 

“Køkkenmaskinen Ankarsrum Assistent Original bliver stadig mere og mere populær ikke mindst i hjemlandet Sverige, men også i det store udland. Vores stadigt stærkere internationale holdning gav anledning til ideen om at finde en måde at engagere og forene folk i hele verden gennem bagning. I dag, er vi stolte over at kunne dele opskriften på "Verdens Brød, en global brødopskrift, der repræsenterer befolkningen i verden og er baseret på, hvad vi har til fælles. Vi håber, at alle hjemmebagere, både begyndere og dem med erfaring, vil give det en chance og bage brødet," siger Marcus Grimerö, marketingchef hos Ankarsrum Kitchen AB. 

Opskriften på "Verdens Brød" er datagenereret og baseret på algoritmisk behandling af de mest almindelige ingredienser og attributter i brød opskrifter i hele verden. Dette har gjort det muligt at bestemme et tværsnit af ingredienser, mængder, bagning teknik og form. Resultatet var et fladbrød, der blandt andet indeholdt tre slags mel, hvede-, spelt- og majsmel. 

 

Fra komplekse data til saftige brød med Sébastien Boudet 

For at muliggøre den computer-genererede opskrift til at bage i praksis, har Ankarsrum arbejdet sammen med den fremtrædende stjerne-bager Sébastien Boudet, kendt fra juryen på svenske kanal 5s show "Dessert masters". Baseret på computerens opskrift, har Sébastien Boudet udviklet den endelige opskrift på "Verdens Brød". For eksempel har han optimeret mængden af ingredienser. 

“Fordi computere og mennesker ikke taler samme sprog, har min rolle været at gøre opskriften menneskelig. Jeg har viet mit liv til at bage brød og har en masse viden og erfaring om, hvordan brød ser ud, og hvordan det er bagt i hele verden. Det er spændende at have været en del af at skabe et brød, der er ikke så traditionelt, men også repræsenterer et tværsnit af verden. I en stadig mere polariseret verden, tror jeg, at bagning af brød er en fantastisk måde for os at forenes,” udtaler Sébastien Boudet. 


 

Fakta: Trin for trin 

• Arbejdet med at finde opskriften på ’Verdens Brød’ startede med en undersøgelse, der havde som mål, at finde de mest populære brød fra hvert land på jorden. Kriteriet var traditionelle opskrifter, udbredelsen og historien bag. Opskrifterne er fundet via opskriftsbanker, kogebøger, artikler og blogs fra de forskellige lande. 

• En global brød-database blev herefter oprettet med de mest fremtrædende opskrifter fra hvert land med tilstrækkelig mængde statistisk data. I databasen blev der kategoriseret alle mulige attributter og ingredienser for hvad en brødopskrift kan indeholde, hvilket resulterede i 12.608 unikke datapunkter (f.eks. dimensioner, grader og former). 

• I den sidste fase blev der udviklet en række algoritmer, med udgangspunkt i hvilke ingredienser, mængderne af hver ingrediens, bage-teknikken, og hvilken form "Verdens Brød" skulle have. Resultaterne af disse individuelle algoritmer blev derefter flettet og generede kildekoden til "Verdens Brød". 

• Til sidst justerede stjerne-bager Sébastien Boudet opskriften til så brødet blev mere bagevenligt og mere spiseligt. 

• Se mere på: www.thebreadoftheworld.com

Køb Ankarsrum Assistent Køkkenmaskinen Klik her
Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Kenwood Flexbeater blander ingredienserne perfekt - En Kenwood Flexi beater er et unikt værktøj til din Kenwood køkkenmaskine. Med Flexi beateren kan du endnu mere effektivt end før komme rundt i hele skålen og få alle ingredienser med.

Philips minihakker HR1393: den bedste hjælp i køkkenet - Denne minihakker fra Philips vil revolutionere den måde, du laver mad på. Minihakkeren kan hakke alt, hvad du ønsker – hvad enten det er grøntsager, frugter, urter, nødder eller noget helt andet.

3 anderledes opskrifter til din ismaskine - vi samlet tre anderledes opskrifter, som du sikkert ikke har prøvet før: yoghurtis med jordbær og ingefær, is med ølsmag og is med lakrids.

Assistent køkkenmaskine: leverandør til madprogrammet Masterchef - Assistent Original er en klassisk køkkenmaskine med et unikt og smukt design, der aldrig vil gå af mode. Assistent-maskinen er en kompakt og meget pålidelig maskine. Kraftfuld, men støjsvag og utrolig nem at betjene. Maskinen har vundet et hav af priser i flere af de nordiske lande i de sidste mange år - senest i Politiken i marts 2011.

Vild med pandekager: Pandekager - 9 forskellige opskrifter - Hvordan laver man pandekager? Pandekager er med god grund en utrolig populær spise over det meste af verden. Først og fremmest fordi de har så utrolig mange forskellige anvendelsesmuligheder. Man kan spise pandekager morgen, middag og aften og de kan indgå i såvel det salte som det søde køkken!

OBH Hercules sikrer guddommeligt rugbrød - Det er fra den græske mytologi, OBH har fundet inspirationen til deres nyeste køkkenmaskine, Hercules 1200. Det er ikke kun navnet, der er hentet fra gudernes verden. læs med her


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked