Du har ingen varer i kurven
Vi pakker og sender ALLE dage året rundt! Få levering til DAO pakkeshop alle ugens dage* inkl. Lørdag og Søndag! læs mere

Problemer med appetitten om morgenen? Prøv denne simple løsning

Publiceret 25-10-2016

Hvis du er en af dem, der ikke har den store appetit om morgenen, så er der hjælp at hente. Løsningen er at drikke sin morgenmad, for så behøver man ikke være sulten og skulle tygge sig igennem en masse mad. Det kræver blot, at du har en blender, en stavblender eller helt optimalt den såkaldte smoothie-blender.
smoothie-blender

Morgenmad er dagens vigtigste måltid. Det er en floskel, der er blevet tæsket igennem mange gange med god grund, for morgenmad er simpelthen det måltid, der gør den største forskel. Med en sund og nærende morgenmad har du ikke bare energi til dagens gøremål, du sætter også gang i din krops forbrænding, som er essentielt for ethvert vægttab. Kort sagt er morgenmad alfa omega, hvad enten du vil have mere energi, tabe dig, komme i bedre form eller tage muskler på. What’s not to like?

Brug din blender til at få det til at glide ned
For mange af os, der skal hjemmefra, før fanden får sko på, kan det være svært at nå at blive sulten til at spise morgenmad. Især når man skal hurtigt ud af døren, skal morgenmad gerne være en hurtig oplevelse. Det er her, blenderen kommer ind i billedet. Med en almindelig blender eller en såkaldt smoothie-blender kan du på to minutter lave en lækker og nærende smoothie eller milkshake, som kan drikkes med det samme eller på farten. Selvom du ingen appetit har, så kan de fleste altid have plads til en frisk smoothie – og en smoothie kan sagtens være det perfekte måltid at starte dagen på.

Tænk ud af boksen omkring din smoothie
Når man siger smoothie, så tænker de fleste på en frugtblanding, der ganske vist smager godt, men ikke mætter det store. Sådan behøver det ikke være. Du blender ingredienserne i en smoothie godt og grundigt, så du kan faktisk nyde masser af sunde og mættende råvarer i din smoothie, så den kommer til at ligne et ægte morgenmadsmåltid. Du kan eksempelvis prøve at med havregryn, yoghurt, æg, skyr, mælk eller sågar rugbrød eller nødder. Lidt klumper gør ikke noget, da blenderen sørger for at smoothien alligevel er drikkeklar.

Typiske morgenmadsprodukter som müsli, hvidt brød, choko pops, frugt, Nutella, juice, kakao, honning, marmelade og lignende har det problem, at de kun indeholder hurtige kulhydrater. Hurtige kulhydrater bliver brændt af på en time, og så har din krop pludselig ikke længere den nødvendige energi. Derfor er det en god ide at tilføje langsomme kulhydrater til sin morgenmad, og dem får du eksempelvis fra fuldkornsprodukter, havregryn, skyr og mælk.

Herunder får du to opskrifter på nærende smoothies, der både mætter og giver masser af energi.

Frugtsmoothie fyldt med protein
 • En halv banan
 • 3-5 jordbær – gerne frosne
 • En håndfuld havregryn
 • 2 dl mælk
 • 1-2 dl yoghurt eller skyr
 • 1 æg – bare rolig, du kan ikke smage det rå æg, og salmonella er der intet af i Danmark.

Ovenstående opskrift giver dig en sund kombination af proteiner, langsomme kulhydrater og masser af vitaminer til en god start på dagen. Smoothien kan drikkes med det samme eller tages med på farten. Hvis du ikke bruger frosne jordbær, så kan du med fordel tilføje 2 isterninger, så drikken får smoothie-konsistensen.

Ingefærsmoothie med honning og kardemomme

 • 1 spsk revet ingefær
 • 1 spsk akaciehonning
 • 1 tsk stødt kardemomme
 • 1 dl kokosmælk
 • 4 dl skyr/græsk yoghurt naturel

Opskriften er frisk, sød, lækker og krydret på én gang. Ingefæren giver bid, honningen giver sødme, mens skyren giver langsomme kulhydrater og proteiner. Du kan eventuelt hælde blandingen ud i en skål og smide en håndfuld mandler på toppen for den perfekte morgenmadskombination.

Køb en smoothie-blender Klik herHar du selv en god opskrift? del den med os :)


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Når stavblenderen bliver en tryllestav - stavblenderen fra Bamix. Den kan knuse isterninger, blende frugt, piske fløde til flødeskum og meget, meget mere. Og så er den utrolig enkel at betjene og sjov at bruge.

Gode råd før du køber en bordblender - Har du ikke allerede en bordblender i dit køkken, er det bare med at få anskaffet dig en. På skiftselv.dk har vi et stort udvalg af de mest populære modeller til konkurrence dygtige priser... og Fri fragt ved køb over 500,-

Nyhed til smoothie-elskeren: OBH Smoothie Twister - Kan du også godt lide en iskold, frisk og lækker smoothie med dine yndlingsfrugter? Smoothies er blevet noget, næsten alle mennesker elsker, og du kan næsten ikke gå ind på en cafe i Danmark uden at få fem forskellige smoothies kastet imod dig. Men i stedet for at betale 50 kroner for en smoothie på en cafe, kan du gøre dig selv en tjeneste og anskaffe dig en OBH Smoothie Twister, der nemt og bekvemt kan lave en smoothie.

Bamix Stavblenderen der kan det hele - Nogle af de mest effektive stavblendere vi har i vores sortiment, er Bamix stavblenderene uanset hvad din køkkenudfordring er så kan Bamix klare de fleste opgaver

Braun har den rette stavblender til dig - Hvis du ikke allerede har en stavblender, så tag og køb en. For en stavblender gør masser af opgaver i køkkenet til en leg. Men tag dig i agt for stavblendere af dårlig kvalitet.

Så nemt har du aldrig lavet smoothies før - Denne praktiske og innovative smoothie maker fra Princess burde alle eje. I hvert fald alle der godt kan lide en lækker smoothie, friskpresset juice eller saft fra frugter. Du kan lave smagfulde og sunde smoothies på få sekunder.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked