Du har ingen varer i kurven
cool Klar til varmen? Se vores store udvalg i ventilatorer Klik Her cool 

Airboard: fremtidens transportmiddel er her

Publiceret 25-10-2016

Det ligner en krydsning mellem den velkendte Segway og et skateboard, og det er faktisk ikke helt hen i vejret. Med et Airboard – også kendt som et Segboard, balanceboard eller hoverboard – kan du transportere dig selv fra A til B helt uden nogen form for anstrengelse. Det lille board reguleres ved hjælp af din balance og din kropsvægt. Og så er det fantastiske sjovt at bruge.

Køb dit Airboard Klik her


Airboard

Opfinderne af Airboards regner med, at det lille bræt vil revolutionere den måde, vi transporterer os selv rundt på. De regner sågar med, at Airboards en dag vil udkonkurrere cyklen. Flere eksperter har heller ikke kunnet undgå at kalde Airboards for det første skridt på vej mod Marty McFlys berømte hoverboard fra ”Tilbage Til Fremtiden”-filmene.

Airboards kan bruges af alle
Et Airboard kan benyttes af alle, og med et minimum af øvelse kan alle lære at køre sikkert rundt på miniudgaven af en Segway - vel at mærke uden at se komisk ud, som Segways ellers er berygtet for. Det er ikke nogen balancekunst at bruge boardet, men første gang du stiller dig op på det lille bræt, er det en god ide lige at have lidt støtte, så du ikke skvatter omkuld. Derefter skal du lige bruge et par minutter til at fornemme, hvordan boardet fungerer, og hvor meget du skal læne dig fremad eller bagover for at bevæge dig og dreje. Men så kører det ellers derudaf, og du får slet ikke lyst til nogensinde at bruge dine gamle ben til at komme fra A til B, når dit Airboard klarer arbejdet for dig på langt mere behagelig og oplivende vis.

Airboards og Segboards kan typisk køre 15 til 20 km på en enkelt batteriopladning, så der er god mulighed for lige at nå vidt omkring, inden batteriet løber tør. Samtidig kan boardet opnå en hastighed på omkring 12 km/t, så du bevæger dig lige så hurtigt som i raskt løbetempo.

Sådan fungerer det
Umiddelbart ville de fleste tro, at det er meget svært at bevare balancen på et Airboard – lidt ligesom på en ethjulet cykel. Men forskellen er, at der inde i Airboardet sidder et gyroskop, og det gør der ikke i en ethjulet cykel. Det selvbalancerende gyroskop aktiveres med det samme, man stiger op på Airboardet, og så sørger den for at holde orienteringen. Når du så flytter din kropsvægt frem, tilbage eller til den ene side, så reagerer brættet intuitivt, så du stille og roligt drejer, øger hastigheden eller sætter farten ned, mens gyroskopet holder balancen for dig.

Samtidig har producenterne udstyret de smarte Airboards og Segboards med samme teknologi som i elbiler: når du kører ned ad bakke eller sætter farten ned, så bruger brættet den overskydende energi til at oplade sig selv. Det er smart. Modsat de større Segways, hvor du har hænderne placeret på et styr, så er hænderne konstant fri, når du bruger et Airboard. Dermed er det også nemmere at hoppe af brættet, hvis du føler, du kører for stærkt eller ikke har kontrollen.

Du skal være opmærksom på, at det i skrivende stund ikke er tilladt at færdes på offentlige veje med Segboards og Airboards – præcis som det også gælder for de originale Segways.

Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Margrethe DUO - Dronningen går over i nationalhistorien, som en af de længst siddende monarker i nyere tid. Skålen er skrevet ind i dansk designhistorie. Den er en klassiker, som til enhver tid holder. På én gang ren vintage og topmoderne.

Tefal ActiFry Smart frituregryde - I ActiFry-pakken medfølger der også en ske, der gør det endnu nemmere for dig at dosere mængden af olie til dine retter. Eksempelvis har folkene bag ActiFry tænkt sig om for din skyld, så en skefuld fritureolie er nok til 1 kg pommes frites. Det bliver ikke meget sundere og nemmere.

Soehnle EASY CONTROL - Soehnle EASY CONTROL hjælper dig til at finde idealvægten og holde den. Den innovative personvægt kan holde styr på din BMI, højde, vægt og din ønskevægt.

Soehnle – præcisionsvægte til alle - Badevægt, bagevægt, personvægt, husholdningsvægt, diætvægt. Der er mange forskellige vægte, og Soehnle er specialister i dem alle sammen. En vægt er nemlig ikke bare en vægt for Soehnle. Ellers var de aldrig blevet et internationalt kendt mærke, der kan lave vægte som ingen anden. Og endda vægte der afspejler moderne livsstil.

Tangent Fjord Dock - Brug den til din egne musiklister og musik fra Sportify, iTunes eller fx internetradio. Ud over iPhone og iPod kan du også slutte den til computer, cd-afspiller, tv eller radio- og musikanlæg . Der er mange muligheder for at vælge den bedste lyd.

Få gamle cd’er op at køre igen med et cd-rengøringssæt - Der er ingen grund til at smide gamle cd’er eller dvd’er ud, fordi de ikke hakker, spiler dårligt eller lignende. Mange af dem kan sagtens reddes alligevel. Det kræver blot et cd-rengøringssæt, som dette fra Hama, og så kan du både redde gamle cd’er og forebygge fremtidige skader.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked