Du har ingen varer i kurven
Efterårs UDSALG Se alle de gode tilbud i vores OUTLET Klik Her ...De hurtigste får det bedste! 

Sådan får du den mest effektive støvsugning

Publiceret 18-02-2016

Lad os bare sige det, som det er: du har bedre ting at bruge din tid på end at støvsuge. Alligevel er støvsugning den type af rengøring, som vi bruger allermest tid på i løbet af et år. Når du alligevel skal i gang med at støvsuge, kan du lige så godt spare noget dyrebar tid og blive bedre til bruge det lille suge-apparat. Vi har her samlet seks nemme tips til, hvordan du får en mere effektiv støvsugning.
Hyggelig rengøring Nilfisk

1. Støvsug før du støver af
Det er en gammel skrøne, at du skal begynde rengøringen med at tørre støv af. Ideen er, at når du tørrer støv af, så hvirvler du en masse støv ned på gulvet, som efterfølgende skal støvsuges. Men rent faktisk har undersøgelser vist, at når du støvsuger, så hvirvler du endnu mere støv op på alle overflader, end der tilsvarende ville falde ned på gulvet, når du tørrer af. Begynd derfor altid med at støvsuge.

2. Vælg den rigtige støvsuger
En støvsuger er ikke bare en støvsuger. Det er en rigtig god ide altid at have en støvsuger, der egner sig godt til ens hjem. Eksempelvis er det fordelagtigt med en mindre støvsuger, der ikke vejer så meget, hvis du bor i en lille lejlighed. Og lige modsat er en større støvsuger med stor kapacitet og lang ledning at foretrække, hvis du bor i et parcelhus. Har du gulvtæppe eller mange tæpper, er det måske ikke verdens bedste ide med en poseløs støvsuger – men netop en poseløs støvsuger er smart, hvis du har glatte gulve, for så kan du spare udgiften til støvsugerposer. Hvis du har kæledyr, er det ligeledes en god ide med en ekstra kraftig støvsuger. Mangler du inspiration til støvsugere, kan du finde en masse billige støvsuger her på vores side.

3. Skift støvsugerfiltret
Filtret i din støvsuger har ikke uendelig lang levetid og skal helst udskiftes med jævne mellemrum. Filtret i støvsugeren er i stand til at lukke luft ud af støvsugeren og samtidig holde de usunde støvpartikler inde, så et godt filter – helst af typen HEPA – er altid at foretrække.

4. Støvsug dine møbler
Din sofa og din madras er nogle af de overflader, der samler allermest støv. Det er altid let at se støv på en blank, sort overflade, men det kan være langt sværere at se i det bløde underlag. Især husstøvmider elsker de varme og lidt fugtige luftforhold, der er i en seng eller i en sofa, så du gør klogt i også at give møblerne en hurtig omgang.

5. Luft ud under støvsugningen
Meget af det støv, der befinder sig på dit gulv, hvirvler rundt i hele huset under støvsugningen. Det er en rigtig god ide at lufte ud med gennemtræk, mens du støvsuger, så støvet kan blive suget udenfor i stedet for at lægge sig på dine overflader efter endt støvsugning. Luft gerne ud fem minutter efter, du har slukket støvsugeren.

6. Smid gamle støvsugerposer ud
Gamle støvsugerposer skal ikke genbruges. En gang imellem kan det virke nærliggende at tømme den gamle støvsugerpose i skraldespanden og benytte posen i din støvsuger igen. Men det er ikke en god ide, for når du tømmer støvsugerposen, lukker du en masser af de gamle støvpartikler ud i dit hjem, som er decideret usunde at indånde og støver dit hjem til igen. Desuden kan posen blive ødelagt, når du tager den ud af støvsugeren.

Hvis du følger disse seks simple råd til din støvsugning, så giver du dig selv de bedste betingelser for effektiv rengøring. Der er ikke mange, der elsker at bruge deres tid på støvsugning, så du kan lige så godt sørge for at være effektiv, når du endelig er i gang med tjansen.

Se vores udvalg i rengøringsartikler Klik her


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Nilfisk Power P40: snavsets værste fjende - Hvis du gerne vil have, at det skal være nemt, bekvemt og overskueligt at støvsuge dit hjem, så er en Nilfisk-støvsuger noget for dig. Nærmere bestemt Nilfisk Power P40. Det er en ufatteligt kraftig støvsuger, der samtidig har et meget lavt lydniveau. Læs om støvets, snavsets og skidtets værste fjende her.

Vask dit tøj i koldt vand og spar miljøet og din pengepung - Du kan sagtens vaske dit tøj pletfrit og rent i koldt vand. I dag kan rigtig mange vaskemaskiner vaske helt ned til 15-20 grader, og det er godt både for miljøet og for din pengepung.

Rengør dit køleskabs i 6 smarte trin - Vidste du, at et rent køleskab bruger mindre energi end et snavset køleskab? Og vidste du, at et rent køleskab nedsætter risikoen for at blive syg? Derfor er det en rigtig god ide at sørge for at holde sit køleskab rent, selvom ingen af os ligefrem nyder at gøre det. Men til et hjælpe dig har vi lavet en smart guide, så du kan gøre køleskabet rent så effektivt som muligt.

Bosch laver faktisk også støvsugere - Du kan få de små og kompakte støvsugere. Du kan få de store og kraftige støvsugere. Eller du kan få de luksuriøse små og kraftfulde støvsugere, der nærmest er lydløse.

Find en god og billig støvsuger - Med små effektive motorer kan du få støvsugere, der holder i lang tid og stadig har en formidabel sugestyrke. Find din næste gode og billige støvsuger her på skiftselv.dk.

7 tips til renere service i opvaskemaskinen - Har du prøvet at køre din opvaskemaskine, for efterfølgende at finde ud at servicen slet ikke er blevet ordentlig ren?


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked