DKK
Du har ingen varer i kurven

Sådan får du den mest effektive støvsugning

Publiceret 18-02-2016

Lad os bare sige det, som det er: du har bedre ting at bruge din tid på end at støvsuge. Alligevel er støvsugning den type af rengøring, som vi bruger allermest tid på i løbet af et år. Når du alligevel skal i gang med at støvsuge, kan du lige så godt spare noget dyrebar tid og blive bedre til bruge det lille suge-apparat. Vi har her samlet seks nemme tips til, hvordan du får en mere effektiv støvsugning.
Hyggelig rengøring Nilfisk

1. Støvsug før du støver af
Det er en gammel skrøne, at du skal begynde rengøringen med at tørre støv af. Ideen er, at når du tørrer støv af, så hvirvler du en masse støv ned på gulvet, som efterfølgende skal støvsuges. Men rent faktisk har undersøgelser vist, at når du støvsuger, så hvirvler du endnu mere støv op på alle overflader, end der tilsvarende ville falde ned på gulvet, når du tørrer af. Begynd derfor altid med at støvsuge.

2. Vælg den rigtige støvsuger
En støvsuger er ikke bare en støvsuger. Det er en rigtig god ide altid at have en støvsuger, der egner sig godt til ens hjem. Eksempelvis er det fordelagtigt med en mindre støvsuger, der ikke vejer så meget, hvis du bor i en lille lejlighed. Og lige modsat er en større støvsuger med stor kapacitet og lang ledning at foretrække, hvis du bor i et parcelhus. Har du gulvtæppe eller mange tæpper, er det måske ikke verdens bedste ide med en poseløs støvsuger – men netop en poseløs støvsuger er smart, hvis du har glatte gulve, for så kan du spare udgiften til støvsugerposer. Hvis du har kæledyr, er det ligeledes en god ide med en ekstra kraftig støvsuger. Mangler du inspiration til støvsugere, kan du finde en masse billige støvsuger her på vores side.

3. Skift støvsugerfiltret
Filtret i din støvsuger har ikke uendelig lang levetid og skal helst udskiftes med jævne mellemrum. Filtret i støvsugeren er i stand til at lukke luft ud af støvsugeren og samtidig holde de usunde støvpartikler inde, så et godt filter – helst af typen HEPA – er altid at foretrække.

4. Støvsug dine møbler
Din sofa og din madras er nogle af de overflader, der samler allermest støv. Det er altid let at se støv på en blank, sort overflade, men det kan være langt sværere at se i det bløde underlag. Især husstøvmider elsker de varme og lidt fugtige luftforhold, der er i en seng eller i en sofa, så du gør klogt i også at give møblerne en hurtig omgang.

5. Luft ud under støvsugningen
Meget af det støv, der befinder sig på dit gulv, hvirvler rundt i hele huset under støvsugningen. Det er en rigtig god ide at lufte ud med gennemtræk, mens du støvsuger, så støvet kan blive suget udenfor i stedet for at lægge sig på dine overflader efter endt støvsugning. Luft gerne ud fem minutter efter, du har slukket støvsugeren.

6. Smid gamle støvsugerposer ud
Gamle støvsugerposer skal ikke genbruges. En gang imellem kan det virke nærliggende at tømme den gamle støvsugerpose i skraldespanden og benytte posen i din støvsuger igen. Men det er ikke en god ide, for når du tømmer støvsugerposen, lukker du en masser af de gamle støvpartikler ud i dit hjem, som er decideret usunde at indånde og støver dit hjem til igen. Desuden kan posen blive ødelagt, når du tager den ud af støvsugeren.

Hvis du følger disse seks simple råd til din støvsugning, så giver du dig selv de bedste betingelser for effektiv rengøring. Der er ikke mange, der elsker at bruge deres tid på støvsugning, så du kan lige så godt sørge for at være effektiv, når du endelig er i gang med tjansen.

Se vores udvalg i rengøringsartikler Klik her


Gravatar Margit wienberg
Hvad er mest effektivt. Lange seje langsomme træk eller små hurtige glid henover et gulv uden.tæppe
10-01-2020

Giv din kommentar

Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Superslank robotstøvsuger fra Philips - Philips Easystar robotstøvsuger kan nå ind, hvor andre må give fortabt. Ofte må almindelige støvsugere og robotstøvsugere give op, når de skal ind under tv-møbler, sofaer, kommoder, reoler og lignende. Det behøver denne robotstøvsuger ikke. For udover sit slanke design, der måler fem centimeter i højden, er den også udstyret med ekstra lange sidebørster.

Picobello gulvvasker fra Leifheit holder dit gulv skinnende - Hvis du nogensinde har prøvet at vaske gulv med en dårlig gulvmobbe og en gammel gulvklud, så ved du, hvor ufatteligt opslidende det kan være både for ryggen og humøret at nå ud i alle hjørner og få alt rent. Løsningen hedder Picobello og kommer fra firmaet Leifheit.

Avanceret robotstøvsugere: Gaveide til ham eller hende der har alt i forvejen - Neato har finjusteret deres robotstøvsugere, så de i dag er en stor mundfuld meget avanceret teknologi, der er designet til at gøre robotstøvsugeren endnu mere effektiv. Blandt andet er Neato Signature Pro udstyret med et særligt laser guidet navigationssystem, der gør, at robotten automatisk skanner dit hjem og renser det så systematisk som muligt.

Spar tid og penge med en poseløs støvsuger - Der er mange gode grunde til at anskaffe sig en poseløs støvsuger. læs med her - Se vores store udvalg mulighed for gratis levering ved køb over 500,-

7 tips til renere service i opvaskemaskinen - Har du prøvet at køre din opvaskemaskine, for efterfølgende at finde ud at servicen slet ikke er blevet ordentlig ren?

iRobot Roomba: en revolutionerende robotstøvsuger - Robotter er godt i gang med at revolutionere vores hjem. Igennem en årrække har iRobot analyseret og undersøgt robotindustrien og puttet så meget viden og intelligens som mulige i robotstøvsugeren Roomba. Det betyder, at iRobot Roomba i dag kan spare dig for mange timers arbejde hver eneste uge


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked