DKK
Du har ingen varer i kurven
cool Klar til varmen? Se vores store udvalg i ventilatorer Klik Her cool 

Utrolige tricks til din mikroovn gør hverdagen lettere

Publiceret 25-10-2015

Din mikroovn kan meget mere end bare varme mad fra dagen før op. Mikroovnen er faktisk et multiredskab i køkkenet, der har langt flere anvendelsesmuligheder, end du går og tror. Udover at spare tid så kan mikroovnen hjælpe dig med ting som sprød bacon, minutklar havregrød eller sågar en lækker omgang røræg. Vi har samlet ni af de bedste tricks til mikroovnen i denne artikel.

(artiklen fortsætter under billedet)
mikrobølgeovn


1. Skræl hvidløg på rekordtid
Der er ingen, der elsker at skrælle hvidløg. Man skal kradse skallen af, og så lugter fingrene af hvidløg resten af dagen – men ikke hvis du bruger det simple trick at putte hvidløgene i mikroovnen i 20-30 sekunder. Hvis du gør det, så smutter de små bæster lige ud af skallen, og du slipper for besværet.

2. Tør krydderurter i mikroovnen
Det er ingen hemmelighed, at krydderurter som oftest kommer til at smage af meget mere, når de bliver tørret. Se bare på chili, basilikum eller oregano. Du skal blot tage dine urter, lægge dem på en gang køkkenrulle i mikroovnen, og så ellers bare skrue blusset op i 30 sekunder til et minut. Så fordamper alt vandet i urterne, og derefter kan du lade urterne ligge og samle kraft.

3. Røræg i mikroovnen
Røræg vil altid være mere lækkert, hvis det bliver lavet ordentligt på en pande. Men hvis du har travlt om morgenen og har brug for dine proteiner, så kan du faktisk på bare tre minutter smaske en gang røræg sammen i mikroovnen. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen i en kaffekop, og giv blandingen 1-2 minutter i mikroovnen. Vupti, så er der morgenmad.

4. Sprøde kartoffelchips perfekt som snacks
Ja, den er god nok. Med lidt snilde og lidt fingerfærdighed kan du faktisk lave dine helt egne sprøde kartoffelchips i din mikroovn. Skær kartofler ud i tynde skiver – tykkelsen skal helst være mellem tre og fem millimeter for at give det bedste resultat. Det er en god ide at bruge et mandolinjern til at slice kartoflerne. Dernæst lægger du kartoflerne på en tallerken, drysser lidt salt på og giver hele molevitten tre minutter på lav effekt i mikroovnen. Herefter vender du kartoflerne og gentager processen. Husk ikke at lægge kartoflerne i lag – så bliver de ikke sprøde.

5. Få ekstra saft ud af dine citrusfrugter
Hvad enten du skal lave lækre cocktails, sprudlende desserter eller velsmagende hovedretter, så er saften fra citrusfrugter som citron, lime og grape altid lækkert. Med din mikroovn kan du få endnu mere saft ud af frugterne. De skal bare have 10-20 sekunder i mikroovnen, så de er lune at røre ved, og så er frugten totalt presseklar. På den måde kan du ekstra nemt få ekstra meget saft ud af dine frugter.

6. Gør din bacon sprød
Sprød bacon kan sagtens lade sig gøre i mikroovnen uden en masse bøvl. Tag en skål og vend den med åbningen nedad på en tallerken. Herefter lækker du baconstykkerne hen over skålen, så baconstykkerne slasker ned af siderne på skålen. På den måde løber fedtet af og ned på den tallerken, skålen står på. Husk at lægge et stykke køkkenrulle over baconen, så fedtet ikke popper ud over det hele i mikroovnen. Baconen bliver sprød på cirka et minut.

7. Lækre nødder i ovnen
En perfekt snack er nødder, der har været en tur i ovnen. Men du kan spare en masse tid på at ordne nødderne i mikroovnen i stedet for i den almindelige ovn. De skal blot ligge spredt på en tallerken i mikroovnen og have mellem fire og otte minutter, hvor du roder lidt rundt i dem hvert minut. Mums.

8. Damp dine grøntsager
Du behøver ikke den store trykkoger for at kunne lave lækre, dampede grøntsager. Mikroovnen klarer alt det hårde arbejde på fem til ti minutter. Du tager blot dine grøntsager – det kunne være broccoli, gulerødder, asparges, bønner eller lignende – og lægger dem i en skål og bruger en tallerken som låg.

9. Havregrød på rekordtid
Et klassisk træk for den fattige studerende eller den havregrødselskende mikroovnsindehaver. Tag to dele vand eller mælk, en del havregryn, drys med salt og lad blandingen få cirka to minutter på høj effekt i mikroovnen, og så er der lækker havregrød klar. Sund morgenmad har aldrig været lettere.

Før du går i gang med at få mest muligt ud af din mikroovn, så vær opmærksom på, at mikroovne er meget forskellige. Det kan være svært at vide, hvor høj effekt ens mikroovn arbejder med, så for at få de bedste resultater, kan du blive nødt til at prøve dig frem. Hellere give maden for lidt end for meget.

Mangler du en mikrobølgeovn? Klik herHar du et godt fif? del det med os i kommentarfeltet

Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Rengør dit køleskabs i 6 smarte trin - Vidste du, at et rent køleskab bruger mindre energi end et snavset køleskab? Og vidste du, at et rent køleskab nedsætter risikoen for at blive syg? Derfor er det en rigtig god ide at sørge for at holde sit køleskab rent, selvom ingen af os ligefrem nyder at gøre det. Men til et hjælpe dig har vi lavet en smart guide, så du kan gøre køleskabet rent så effektivt som muligt.

Gode råd til valg af mikrobølgeovn - En mirkobølgeovn er det perfekte supplement til din almindelige ovn eller komfur. Der er nemlig rigtig mange køkkenopgaver, der er både lettere, hurtigere og billigere at lave, når du bruger mirkrobølgeovnen.

Gode råd til valg af amerikanerkøleskab - Skal du ud og købe et amerikanerkøleskab, så har vi samlet nogle gode råd til at guide dig igennem junglen

Gode råd til valg af kogeplade - Der findes i øjeblikket fire forskellige typer kogeplader, du kan vælge imellem. De fire typer er Gaskogeplader massekogeplader, glaskeramiske kogeplader og induktionskogeplader. De har hver især sine fordele og ulemper.

Gode råd til valg af fryseskab - Det er vigtigt, at du går efter et godt energimærke som A+ eller A++. Det har nemlig stor betydning for din elregning i det lange løb. Der ud over bør du også undersøge hvad dit frysebehov er så du ikke køber et for lille fryseskab.

Gode råd til valg af køleskab - Når du skal ud og købe nyt køleskab, så kan du med fordel spørge dig selv, hvor stor en rolle energiforbruget spiller for dig. Langt de fleste køleskabe har i dag et godt energimærke


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked