DKK
Du har ingen varer i kurven
MEGA FLASH SALE! Se de vilde tilbud Klik Her

Sådan får du bugt med fugt i boligen: 7 gode tips

Publiceret 19-10-2015

Fugt i boligen er et stort problem i rigtig mange danske hjem. Især hvis der er tale om ældre huse, så er der stor risiko for, at huset er for utæt, og så har fugten nemt ved at vandre ind i dit hjem og gøre skade. Ifølge bolius.dk er det faktisk hver femte bolig i Danmark, der har problemer med indeklimaet.

(Artiklen fortsætter under billedet)
affugter


Det er særdeles uhensigtsmæssigt at have for meget fugt i sin bolig. Niveauet skal gerne ligge på en relativ luftfugtighed på mellem 40 og 70 procent – så er du sikker på, at luftfugtigheden hverken skader boligens beboere eller boligens interiør. Det er nemt at holde øje med luftfugtigheden i sit hjem, hvis man køber et hygrometer. Prisen på et hygrometer starter omkring de 100 kroner, så det er noget alle har råd til. Her kan du se vores hygrometre.

Men fugtproblemer i din bolig er faktisk ganske lette at komme til livs. Mange af de tiltag, der kommer fugten til livs, behøver ikke koste det hvide ud af øjnene. Og så vil indeklimaet igen blive sundt for din bolig. Herunder har vi samlet 7 gode tips til, hvordan du kan bekæmpe fugt i din bolig:

1. Sørg for god ventilation i boligen
Dit hjem skal ventileres – det vil sige, at du skal lufte ud. Principperne bag udluftning er kraftigt og kortvarigt, så du ikke nedkøler dit hjem under udluftningen. Luft gerne ud mindst to gange dagligt i fem minutter.

2. Hæng tøj til tørre udenfor
Hvis du hænger dit vasketøj op i din bolig, så afgiver de alt fugten indenfor, og det øger luftfugtigheden. Så hæng altid dit tøj til tørre udenfor.

3. Anskaf en affugter
En affugter kan holde luftfugtigheden på et stabilt niveau i det rum, den står i. Den fjerner fugten og holder indeklimaet sundt. Særligt i soveværelset og kælderen kan en affugter være nødvendig for at komme af med fugten. Se vores affugtere her: https://www.skiftselv.dk/affugter/

4. Tænd emhætten
Når du laver mad afgives der en masse damp, som er med til at øge luftfugtigheden i din bolig. Tænder du emhætten, får du suget fugten ud, før den gør skade.

5. Luk døren til badeværelset
Det siger næsten sig selv, men når du er i bad, så hav altid døren lukket til badeværelset. Og tænd for ventilationen eller luft ud, mens du er i bad, så fugten fjernes.

6. Tjek din tørretumbler
Har du en tørretumbler med udtræk, så skal du sikre dig, at udtrækket er tæt. Hvis du har en tørretumbler, der opsamler kondensen, så husk at tømme beholderen jævnligt.

7. Varm dit hjem op til mindst 20 grader
Hvis dit hjem er opvarmet, så er risikoen for fugt mindre. Især i soveværelset er det smart at undgå kolde overflader. Hvis varm luft rammer en kold overflade, så vil der dannes fugt – ligesom når en kold øl kommer ud af køleskabet en varm sommerdag.

Følger du ovenstående 7 tips, så er du godt på vej til at få kontrol med fugten i din bolig. Det behøver ikke være hverken dyrt eller besværligt at gøre indeklimaet bedre i sit hjem. Vær også opmærksom på, at alt for lav luftfugtighed i hjemmet er lige så slemt som for høj luftfugtighed, da det kan give anledning til sygdom. Igen kan hygrometret gøre dig klogere, og så kan det være nødvendigt at anskaffe sig en billig luftfugter.

Se vores udvalg i affugtere Klik her


Gravatar Marie Lillelund
Hej
Dejligt med fokus på indeklimaet i danske hjem. Selv var jeg så uheldig at jeg fik allergi fra skimmelsvamp, der kom sig af det dårlige indeklima i min bolig. Dagens isoleringsmængder gør, at fugt slipper forbi dampspærren - dette kan ikke ventileres væk. Herved er der stor fare for dannelse af råd/skimmelsvamp. Så dampspærrens tæthed er derfor blevet vigtig om aldrig før. Her er det nok en god idé at få nogle fagfolk på banen. Selv har jeg god erfaring med tedanmark
Endnu engang tak for et godt blogindlæg.
Alt det bedste fra Marie
28-08-2017

Giv din kommentar

Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Gode råd til valg af komfur - Er det tid til at udstyre køkkenet med nyt komfur? Så kan du læse med her og få et par gode råd til, hvordan du bedst finder vej i hvidevare-junglen.

Få styr på fugten med en Woods affugter - Er der problemer med fugt i dit hus? Eller har du problemer med fugt i andre, større ejendomme? En affugter fra firmaet Woods holder luftfugtigheden på et stabilt og sundt niveau, hvad enten det er små rum i hjemmet eller store kontor- eller kælderområder på op til 330 kvadratmeter.

Splinterny luftfugter med effektive redskaber fra Caso - Vi introducerer en splinterny luftfugter på markedet. Den hedder Caso CS 5410 luftfugter og har en masse nye og smarte redskaber til at holde luftfugtigheden i din bolig på det helt rigtige niveau.

Rengør dit køleskabs i 6 smarte trin - Vidste du, at et rent køleskab bruger mindre energi end et snavset køleskab? Og vidste du, at et rent køleskab nedsætter risikoen for at blive syg? Derfor er det en rigtig god ide at sørge for at holde sit køleskab rent, selvom ingen af os ligefrem nyder at gøre det. Men til et hjælpe dig har vi lavet en smart guide, så du kan gøre køleskabet rent så effektivt som muligt.

Gode råd før du køber en bordblender - Har du ikke allerede en bordblender i dit køkken, er det bare med at få anskaffet dig en. På skiftselv.dk har vi et stort udvalg af de mest populære modeller til konkurrence dygtige priser... og Fri fragt ved køb over 500,-

Nyd vinteren med et sundt indeklima med Stadler Form - Stort udvalg i Luftbefugtere: Information om luftbefugtere og hjælp med at vælge den rigtige befugter, der passer bedst til dine behov. Siden 1998 har Stadler Form produceret luftbefugtere og solgt dem i hele verden. Lige fra starten har Stadler Form ikke alene fremstillet effektive apparater, men apparater, der passer perfekt ind i hjemmet takket være deres usædvanlige design.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked