DKK
Du har ingen varer i kurven
cool Klar til varmen? Se vores store udvalg i ventilatorer Klik Her cool 

3 anderledes opskrifter til din ismaskine

Publiceret 14-10-2015

Is egner sig til alle årstider. Har du en ismaskine derhjemme, er det kun fantasien, der sætter grænser for de lækkerier, du kan lave. Hvis du ikke lige kan komme i tanke om nogle nye, spændende opskrifter, så har vi samlet tre anderledes opskrifter, som du sikkert ikke har prøvet før: yoghurtis med jordbær og ingefær, is med ølsmag og is med lakrids.
ismaskine

Sund yoghurt is med stænk af ingefær

I stedet for at bruge fløde kan du sagtens bruge yoghurt. Det gør isen knap så fed, og så er den nærmest sund. For at lave is af yoghurt skal du bruge følgende:

 • 5 dl naturel yoghurt (eventuelt skyr)
 • En halv dl rørsukker
 • 1 stang vanilje
 • 200 g jordbær (frosne jordbær er fint)
 • 1 spiseskefuld frisk, hakket ingefær
Start med at skære vaniljestangen igennem på langs og skrab omhyggeligt kornene ud. Sørg for at få dem alle sammen med. Hernæst rører du yoghurt sammen med kornene fra vaniljestangen.

Så skal du blende jordbær, ingefær og sukker. Hvis du hakker ingefæren, inden du blender den, sikrer du, at den bliver bedre fordelt i isen. Herefter blander du yoghurt med den blandede masse.

Til sidst skal hele blandingen bare i ismaskinen og have en times tid eller mere afhængig af ismaskinen.

Spændende is med smag af øl

En ægte mandeis, som du sikkert ikke har prøvet før. For at lave denne særlige is, skal du bruge følgende:

 • En halv mørk øl (gerne en sød øl og ikke en bitter øl)
 • 3 spiseskefulde brun farin
 • 6 pasteuriserede æggeblommer
 • En halv liter fløde
Først bringer du øl og farin i kog i en gryde og lader det koge ind til cirka en tredjedel, så det bliver tykkere og får en konsistens, der minder lidt om sirup. Herefter skal massen køle af.

Dernæst pisker du æggeblommerne til skum, og pisker fløden til flødeskum i en anden skål. Når du har pisket begge substanser til skum, vender du det i hinanden. Æggeskummet og flødeskummet skal ikke piskes sammen, men vendes forsigtigt i hinanden. Til sidst putter du også din afkølede ølsirup. i.

Isen skal fryses i din ismaskine i cirka en time – afhængig af typen af ismaskine. Isen smager bedst, når den er frisklavet, så server gerne lige efter, den er færdig. Du kan også putte isen i fryseren, men den er sjovest at spise med det samme.

Intens lakridsis med bær

Lakrids har for alvor gjort sit indtag i andre madvarer end slik. Derfor skal du selvfølgelig også kunne lave en lækker is med lakrids. Det skal du bruge:

 • 4 pasteuriserede æggeblommer
 • 125 g rørsukker
 • En halv liter fløde
 • 4 teskefulde lakridspulver
 • 1 teskefuld revet citronskal
 • 100 g hindbær
Først pisker du rørsukker sammen med æggeblommer, til det bliver en luftig masse. Dernæst skal lakridspulveret og citronskallen vendes i massen stille og roligt uden at piske det.

Tag fløden og pisk den stiv og vend den herefter i din masse med de andre ingredienser. Isen skal dernæst i ismaskinen, hvor den skal bruge 3-4 timer på at fryse ordentligt til is.

Før servering kan du med fordel drysse hindbær på toppen af isen. De søde hindbær står i god kontrast til den skarpe lakridssmag. 

På jagt efter en ismaskine? Klik her


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Lav din egen is med denne ismaskine fra Philips - Philips HR 2304 gør det nemt at lave delikat is til hyggelige stunder. Det er både hurtigt og problemfrit at fremstille op til en liter is, og så kan du selv vælge, hvilken smag det skal være, og om det skal være almindelige flødeis eller sorbetis. Ismaskinen er også nem at rengøre efter brug.

Nilfisk Power P40: snavsets værste fjende - Hvis du gerne vil have, at det skal være nemt, bekvemt og overskueligt at støvsuge dit hjem, så er en Nilfisk-støvsuger noget for dig. Nærmere bestemt Nilfisk Power P40. Det er en ufatteligt kraftig støvsuger, der samtidig har et meget lavt lydniveau. Læs om støvets, snavsets og skidtets værste fjende her.

Kendt rapper bag fantastiske hovedtelefoner - En ny serie af unikke hovedtelefoner har netop ramt norden. Og endnu en gang har en kendt amerikansk rapper lagt navn til mærket. Og denne gang har elektronikken virkelig ramt plet. Soul by Ludacris er nemlig et mærke af hovedtelefoner, der giver baghjul til alle konkurrenter på markedet med en ekstrem høj præcision i lyden og et moderne, stilfuldt udseende.

Rosti Mepal - Gør hverdagen lettere - Hvem kender ikke den lidt for store krukke med samlingen af store og små køkkenredskaber i et miskmask ved siden af komfuret, hvor de store ligesom bestemmer over de små og får dem til at forsvinde i dybet.

Køkkenredskaber i lækkert design med Cuisipro - Se hele vores udvalg af Cuisipro-produkter på skiftselv.dk. - Cuisipro laver køkkenredskaber til amatørkokke, professionelle kokke og generelt bare alle, der kan lide at lave og tilberede mad.

Bliv en mesterkok som dem fra Masterchef - Mange af de samme produkter, som bliver brugt i Masterchef, forhandler vi også på skiftselv.dk. Og når produkterne bliver brugt i et program, der handler om de små detaljer og højeste kvalitet inden for madlavning, så ved du, at produkterne er i orden.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked