Du har ingen varer i kurven
Husk vi pakker og sender hver dag! Bestiller du inden 14:45 og er varen på eget lager vil ordren kunne pakkes samme dag :) og DAO kan levere fra imorgen 

3 anderledes opskrifter til din ismaskine

Publiceret 14-10-2015

Is egner sig til alle årstider. Har du en ismaskine derhjemme, er det kun fantasien, der sætter grænser for de lækkerier, du kan lave. Hvis du ikke lige kan komme i tanke om nogle nye, spændende opskrifter, så har vi samlet tre anderledes opskrifter, som du sikkert ikke har prøvet før: yoghurtis med jordbær og ingefær, is med ølsmag og is med lakrids.
ismaskine

Sund yoghurt is med stænk af ingefær

I stedet for at bruge fløde kan du sagtens bruge yoghurt. Det gør isen knap så fed, og så er den nærmest sund. For at lave is af yoghurt skal du bruge følgende:

 • 5 dl naturel yoghurt (eventuelt skyr)
 • En halv dl rørsukker
 • 1 stang vanilje
 • 200 g jordbær (frosne jordbær er fint)
 • 1 spiseskefuld frisk, hakket ingefær
Start med at skære vaniljestangen igennem på langs og skrab omhyggeligt kornene ud. Sørg for at få dem alle sammen med. Hernæst rører du yoghurt sammen med kornene fra vaniljestangen.

Så skal du blende jordbær, ingefær og sukker. Hvis du hakker ingefæren, inden du blender den, sikrer du, at den bliver bedre fordelt i isen. Herefter blander du yoghurt med den blandede masse.

Til sidst skal hele blandingen bare i ismaskinen og have en times tid eller mere afhængig af ismaskinen.

Spændende is med smag af øl

En ægte mandeis, som du sikkert ikke har prøvet før. For at lave denne særlige is, skal du bruge følgende:

 • En halv mørk øl (gerne en sød øl og ikke en bitter øl)
 • 3 spiseskefulde brun farin
 • 6 pasteuriserede æggeblommer
 • En halv liter fløde
Først bringer du øl og farin i kog i en gryde og lader det koge ind til cirka en tredjedel, så det bliver tykkere og får en konsistens, der minder lidt om sirup. Herefter skal massen køle af.

Dernæst pisker du æggeblommerne til skum, og pisker fløden til flødeskum i en anden skål. Når du har pisket begge substanser til skum, vender du det i hinanden. Æggeskummet og flødeskummet skal ikke piskes sammen, men vendes forsigtigt i hinanden. Til sidst putter du også din afkølede ølsirup. i.

Isen skal fryses i din ismaskine i cirka en time – afhængig af typen af ismaskine. Isen smager bedst, når den er frisklavet, så server gerne lige efter, den er færdig. Du kan også putte isen i fryseren, men den er sjovest at spise med det samme.

Intens lakridsis med bær

Lakrids har for alvor gjort sit indtag i andre madvarer end slik. Derfor skal du selvfølgelig også kunne lave en lækker is med lakrids. Det skal du bruge:

 • 4 pasteuriserede æggeblommer
 • 125 g rørsukker
 • En halv liter fløde
 • 4 teskefulde lakridspulver
 • 1 teskefuld revet citronskal
 • 100 g hindbær
Først pisker du rørsukker sammen med æggeblommer, til det bliver en luftig masse. Dernæst skal lakridspulveret og citronskallen vendes i massen stille og roligt uden at piske det.

Tag fløden og pisk den stiv og vend den herefter i din masse med de andre ingredienser. Isen skal dernæst i ismaskinen, hvor den skal bruge 3-4 timer på at fryse ordentligt til is.

Før servering kan du med fordel drysse hindbær på toppen af isen. De søde hindbær står i god kontrast til den skarpe lakridssmag. 

På jagt efter en ismaskine? Klik her


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Støvsugere fra Nilfisk er kendt for kvalitet og evne - Er du også ved at være godt og grundigt træt af dårlige støvsugere, der taber sugeevnen, fylder et helt skab og larmer som en festival, når de starter? Så skal du have dig en Nilfisk støvsuger. Støvsugerne fra Nilfisk er muligvis verdens bedste, når det kommer til ydeevne og komfort.

Glæd din familie med ismaskinen fra Scandinavian Standard - Ismaskinen fra Scandinavian Standard har mange frække features, men vigtigst af alt kan den lave is på en lille time. Og du kan selv vælge mellem alle de lækre isvarianter, som både børn og voksne vil blive henrykte over at få serveret.

Sådan får du mest mulig weekendhygge - Er du også stor tilhænger af weekendhygge, og hvad der dertil hører, så har vi her samlet et par gode råd til, hvordan weekendhyggen bliver endnu bedre.

Vi har tilbehøret til dit badeværelse - Tilbehør er der nok af. Du kan finde det hele på skiftselv.dk, hvor det er lynhurtigt at danne sig et overblik over varianter i de forskellige kategorier. Du behøver ikke gå ud til bilen, køre ud til butikken, gå rundt inde i butikken og køre videre til en anden butik. Det hele ligger få klik væk på skiftselv.dk

Lækkert actionkamera til utrolig skarp pris - Kitvision Splash er et actionkamera, som egner sig perfekt til familieferier eller sjove udendørs aktiviteter. Om det er barnets første skridt, en hurtig tur ned ad skiløjpen eller snorkling med flotte fisk, så er det vandtætte Splash actionkamera ved din side til at optage alle begivenheder.

Bedre ris på mindre tid med en riskoger - Udover at spare tid får du også de lækre bløde ris, som de ellers kun kan lave dem i Asien eller på asiatiske restauranter. Køb din riskoger hos skiftselv.dk mulighed for fri fragt ved køb over 500,-


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked