Du har ingen varer i kurven
Husk vi pakker og sender hver dag! Bestiller du inden 14:45 og er varen på eget lager vil ordren kunne pakkes samme dag :) og DAO kan levere fra imorgen 

3 lette trin til at rengøre ovnen uden problemer

Publiceret 05-09-2015

Det behøver ikke være dødens pølse at rengøre sin ovn, og du behøver heller ikke købe dig fattig i forskellige ovnrens. Følg vores tre simple trin, som kun kræver vand, opvaskemiddel og måske lidt brun sæbe.

Ikke alle ovne er ens, og derfor er det også forskelligt, hvordan ovnene skal rengøres. Vi vil overordnet set kigge på tre typer af ovne, og hvordan man nemmest gøre denne type ren i tre steps:

 • Ovne med glat emalje
 • Ovne med selvrensende emalje
 • Ovne med pyrolyse

Ovne med glat emalje
Ejer du denne type af ovn – som er den mest almindelige – så er brun sæbe din bedste ven. Sæben fjerner snavset, hvis du gør følgende:

 1. Find en brun sæbe, der ikke er flydende. Den skal være fast som en salve, og så skal den smøres i et tykt lag på alle emalje-overflader.
 2. Sæt ovnen til 100 grader. Vent til sæben begynder at boble, og sluk så ovnen.
 3. Lad ovnen køle ned, og vask herefter overfladerne af med vand. Din ovn burde nu være helt fri for snavs. Er der stadig nogle rester, kan du gentage processen.

Ovne med selvrensende emalje
Selvrensende emalje skal behandles lidt mere forsigtigt på grund af den ru overflade. Ru emalje er selvrensende ved høje temperaturer, men tåler altså ikke hverken ovnrens eller brun sæbe. I stedet gør du følgende:

 1. Tag en spatel af træ eller plastik – aldrig metal – og skrab genstridigt snavs væk.
 2. Lav en kraftig blanding af opvaskemiddel og varmt vand, smør emaljen godt ind i det, og lad det sidde en time.
 3. Brug en opvaskebørste til at skure emaljen ren med, vask af med vand.
Ovn med pyrolyse
Hvis din ovn har pyrolyse, så burde rengøring være en smal sag. Ved pyrolyse varmer ovnen sig selv op til meget høje varmegrader – typisk over 400 – som brænder snavset til aske.
 1. Tænd for pyrolyseprogrammet på din ovn. Afbryd ikke programmet undervejs.
 2. På grund af de høje temperaturer bør du ikke forlade hjemmet, mens pyrolysen er i gang.
 3. Når programmet er færdigt, kan du nemt fjerne asken med en klud.

Rengøring af bageriste, bradepander, ovnglas og ventilator
Du er næsten i mål, når du har rengjort indersiden af ovnen. Det er klart dét, der er mest problematisk. Bagefter mangler du kun af rengøre få andre ting. Alle bradepander kan rengøres ved at følge samme procedure som ovne med glat emalje. En bradepandes overflade svarer nemlig ofte til den glatte emaljes.

Bageristen rengøres nemt ved at læggeristen i blød i opvaskevand eller at komme den i opvaskemaskinen. Fjerner det ikke alt snavset, kan du med fordel smøre risten ind i brun sæbe, pakke den ind i husholdningsfilm og lade den stå i omkring 30 minutter. Særligt groft, fastbrændt snavs kan skures væk med en stålsvamp.

Ovnglasset må ikke slibes med stålsvampe og lignende. Det er det for skrøbeligt til. Hvis du kan tage ovnglasset ud, så bliver det lettere. Ellers tager du blot en klud med lidt opvaskevand og skurer glasset med. Lad vand og sæbe sidde i 30 minutter, så snavset går i opløsning. Slut af med at tørre glasset over med en fugtig klud.

Din ovns ventilator er ikke altid nem at komme til, og du kan blive nødt til at tjekke i brugsanvisningen, hvordan ventilatoren tages ud. Husk at slukke for ovnens hovedafbryder, inden du går i gang. Ventilatoren kan typisk rengøres med almindeligt opvaskemiddel, børste og vand.

Værsgo, nu burde den ovn være ren.


Giv din kommentar

Vær den første til at kommentere denne artikel
Navn

Email (Påkrævet, ikke offentlig)

Hjemmeside

Kommentar

Sikkerheds Spørgsmål
+ =

Relaterede Artikler:

Hvad er forskellen på et stegetermometer og et ovntermometer? - Det kan være svært at holde styr på temperaturen i sin ovn. Det hele foregår bag en lukket dør eller låge, og uden at stikke i og undersøge maden, er det ikke lige sådan at vide, hvornår stegen, brødet, lasagnen eller noget helt fjerde er klar. Derfor skal du have et stegetermometer eller et ovntermometer. Der er stor forskel på de to valgmuligheder – læs videre her og bliv klogere.

Gode råd til valg af mikrobølgeovn - En mirkobølgeovn er det perfekte supplement til din almindelige ovn eller komfur. Der er nemlig rigtig mange køkkenopgaver, der er både lettere, hurtigere og billigere at lave, når du bruger mirkrobølgeovnen.

5 tips til din stegepande der gør en forskel - Stegepanden er et af de vigtigste redskaber, vi råder over i køkkenet. Vi vil gerne hylde stegepanden for dens alsidighed ved at give jer fem hurtige tips til, hvordan I får mere ud af jeres stegepande. De fem enkle tips giver ikke bare bedre stegeresultater – de er også med til at holde panden effektiv og pålidelig i længere tid.

Vask dit tøj i koldt vand og spar miljøet og din pengepung - Du kan sagtens vaske dit tøj pletfrit og rent i koldt vand. I dag kan rigtig mange vaskemaskiner vaske helt ned til 15-20 grader, og det er godt både for miljøet og for din pengepung.

Rengør dit køleskabs i 6 smarte trin - Vidste du, at et rent køleskab bruger mindre energi end et snavset køleskab? Og vidste du, at et rent køleskab nedsætter risikoen for at blive syg? Derfor er det en rigtig god ide at sørge for at holde sit køleskab rent, selvom ingen af os ligefrem nyder at gøre det. Men til et hjælpe dig har vi lavet en smart guide, så du kan gøre køleskabet rent så effektivt som muligt.

Picobello gulvvasker fra Leifheit holder dit gulv skinnende - Hvis du nogensinde har prøvet at vaske gulv med en dårlig gulvmobbe og en gammel gulvklud, så ved du, hvor ufatteligt opslidende det kan være både for ryggen og humøret at nå ud i alle hjørner og få alt rent. Løsningen hedder Picobello og kommer fra firmaet Leifheit.


Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.
Vi bruger cookies til at forbedre oplevelsen og funktionaliteten af vores side, ved at fortsætte på denne side acceptere du vores brug af cookies. Læs mere eller Luk denne besked