DKK
Du har ingen varer i kurven
SOMMER OUTLET - STÆRKT NEDSAT - SOMMER OUTLET - FØRST TIL MØLLE - SOMMER OUTLET

Hvordan bevarer jeg tøjets blødhed?

Tøjet kan blive meget hårdt, hvis det vaskes i vand, der er meget hårdt, eller hvis man bruger en dårlig eller for lidt sæbe.
Hvis tøjet bliver tørret på en snor og/eller tørring i lukket rum, vil tøjet ofte blive stift. Dette kan dog afhjælpes ved at tilsætte skyllemiddel i det sidste hold skyllevand eller ved at trække tøjet, når det tages ned af snoren. Ved trækning brydes nemlig stivheden i tøjet.

Hvorfor lugter tøjet efter vask?

Lugtgener kan skyldes for lav temperatur under vaskeprocessen. Foretag en kogevask en gang imellem for at uskadeliggøre svampe og bakterier i maskinen.

Hvordan opnår jeg et godt skylleresultat?

Smuds og snavs i vasketøj er mange ting, og derfor er vaskemidlet også sammensat af mange forskellige ingredienser med hver deres opgave. Det er nemlig ikke kun et spørgsmål om vaskemaskinen, vandets hårdhed og vandtemperaturen, men også sammensætningen af vaskemidlet, der er afgørende for vaskeresultatet.
Dårligt skylleresultat kan skyldes et for lavt vandtryk, forkert dosering af vaskemiddel, især ved brug af blødt vand, eller at tøjet vaskes på et forkert program.

Hvorfor bliver mit tøj ikke ordentligt rent?

Der kan være for meget skum i maskinen under klarvasken. Dette kan skyldes, at man har overdoseret sin sæbe, og/eller at man bruger en forkert sæbe sammen med f.eks. blødt vand. Hvis der er meget sæbeskum i maskinen under vasken, vil tøjet nærmest svæve rundt i maskinen og ikke få den nødvendige mekaniske bearbejdning og dermed ikke blive ordentligt rent.

Hvorfor virker mit tøj fedtet efter vask?

Der er brugt for meget skyllemiddel til vasken, og der ophobes dermed for store mængder aktivstoffer i tøjet, så det får et fedtet greb, samtidig med at den vandsugende evne nedsættes.

Hvad skyldes pletter på tøjet?

Hvis der er hvide pletter på tøjet, kan dette skyldes, at der vaskes med et zeolitholdigt vaskemiddel. Zeolit kan nemlig ikke opløses i vand. Derfor kan det være zeolitten - og ikke sæben, der kan ses på tøjet. Prøv at skifte til et ikke-zeolitholdigt vaskemiddel.
Skjolder og pletter på tøjet kan skyldes overdosering af skyllemidlet. Desuden kan der komme små tyggegummiagtige brune klumper på tøjet, hvis vaskemidlet og skyllemidlet kommer i kontakt med hinanden. Disse pletter og klumper fra skyllemidlet kan oftest fjernes ved at vaske tøjet ved en temperatur, der er ca. 20º højere end den temperatur, man normalt vasker ved.
Vaskelus er små grålige, fedtede klumper der opstår, når der har været meget fedtstof i tøjet, og der ikke er brugt ekstra vaskemiddel. Det ses især på tøj med salve og/eller creme samt på helt nyt tøj, der kan indeholde lidt olie. Sæbelusene kan fjernes ved at vaske med lidt mere sæbe end normalt.

Hvad betyder symbolerne? (vaskeanvisninger)

Vaskeanvisninger

V
ask
Bomuldsvask
Gradtallet angiver den maksimale vasketemperatur fx 40°C
Vask af syntetiske tekstiler
Gradtallet angiver den maksimale vasketemperatur fx 40°C
Uldvask
Max. 30°C
Håndvask
30°C (max. 40°C)
Undgå vask
Tøjet skal kemisk renses
Tørring
Hængetørring
Dryptørring
Liggetørring
Tørring i skyggen
Tåler tumblertørring
Tørring ved lav temperatur
Tåler tumblertørring
Tørring ved normal temperatur
Undgå tumblertørring
Strygning
Højeste strygetemperatur 110°C
Strygning med damp kan måske forringe varen
Højeste strygetemperatur 150°C
Højeste strygetemperatur 200°C
Undgå strygning
Rensning
Professionel normal rensebehandling.
(Bogstavet henviser til den rette rensevæske)
Professionel skånerense behandling.
(Bogstavet henviser til den rette rensevæske)
Undgå rensning
Blegning
Alle blegemidler er tilladt
(ved blegning med klor anbefales kold og fortyndet opløsning)
Blegning er tilladt, men ikke med klor
Undgå blegning
Bemærk! Der er først indgået en bindende aftale, når vi har bekræftet din bestilling.